Gay ne demek? Heteroseksüel, homoseksüel ve biseksüel kelimelerinin anlamı nedir?

Son dönemde oldukça sık karşımıza çıkan gay kelimesi Fransızca gai kökünden geliyor. Gay ifadesi aslında hem erkek hem de kadın eşcinselleri tanımlamak için kullanılsa da ülkemizde sadece erkek eşçinselleri ifade ediyor. Peki birinin gay olduğu nasıl anlaşılır? Heteroseksüel, homoseksüel ve biseksüel kelimelerinin anlamı nedir?

Gay ne demek merak ediliyor. Tüm dünyada erkek ve kadın eşcinselleri tanımlamak için kullanılan bu ifade ülkemizde yalnızca erkek eşcinselleri tanımlamak için kullanılıyor. Gay kelimesi 1960'lı yıllardan itibaren ortaya çıkmıştır. Gay sözcük olarak "Canlı, neşeli ve gösterişli" anlamına geliyor.

Ancak bu anlam zamanla yok olmuş ve sadece eşcinselleri ifade etmek için kullanılır olmuştur. Şu sıralar ise gay erkek eşcinselleri lezbiyen ise kadın eşcinselleri tanımlıyor.

GAY NE DEMEK?

Erkek eşcinsellere verilen gay isminin yanısıra tüm dünyaynın kabul ettiği bir başka ifade var ki o da homoseksüel'dir. Türk Dil Kurumu da Homoseksüel kelimesini, "Cinsel isteklerini kendi cinsinden kimselerle gidermek huyunda olan kimse" şeklinde açıklamıştır.

Peki Heteroseksüel, Homoseksüel ve Biseksüel Ne Anlama Geliyor?

Biseksüellik tanım olarak her iki cinsiyetten insanlara karşı cinsel istek duymak anlamına geliyor. Biseksüel kimse hem erkek hem de kadınlarla birlikte olabilir.

Heteroseksüellik ise dünyada resmi olarak kabul edilen bir cinsel eğilimdir. Karşı cinse ilgi duyma olarak tanımlanır. Heteroseksüel kelimesi, "farklı" anlamına gelen Yunanca heteros ve "cinsiyet" anlamına gelen Latince sex sözcüklerinden gelmektedir.

Homoseksüellik ise aynı cinsten kişilere cinsel istek duymaktır. Homoseksüel kadın ise kadınlarla erkek ise erkeklerle ilişkiyi ifade eder. Eşcinsel kadınlar için lezbiyen, eşcinsel erkekler için gay ifadesi kullanılır.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber