Galaksimizdeki karadelik uzay-zamanı bozuyor! İlginç keşif, bilim dünyasında ilgi uyandırdı!

Bilim insanları, galaksimizin merkezinde yer alan Sagittarius A* adlı superbüyük kara deliğin dönmekte olduğunu ve etrafındaki uzay-zamanı bozduğunu ortaya çıkardı. Bu çığır açan keşif, fizikçilerin NASA'nın Chandra X-ışını Gözlemevi'ni kullanarak gerçekleştirdikleri gözlemlere dayanıyor.

Çalışma, akrezyon diski olarak adlandırılan kara delikleri çevreleyen malzeme ve gazlardaki radyo dalgalarını ve X-ışını emisyonlarını inceleyen "akış yöntemi"ni kullandı. Çalışmanın baş yazarı olan Penn State Üniversitesi'nden fizik profesörü Ruth Daly, bu yöntemle hesaplanan dönme hızının kara deliğin dönmesini doğruladığını açıkladı, bu da Lense-Thirring etkisine yol açtı.

B

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!