Fransa'nın 193 nükleer bomba attığı yerde Macron'u ağaca çevirdiler!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pasifik’te bulunan sömürgeleştirilmiş Fransız Polinezyası'na ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında resmi tören ve yöresel danslarla karşılanan Macron, basına yansıyan fotoğraflarıyla olay yarattı. Geleneklerin bir parçası olarak boyna takılan çelenklerle karşılanan Macron, kendisine takılan yüzlerce çelenk yüzünden sosyal medyada alay konusu oldu. Çiçeklerle karşılanan Fransa'nın ise ada takımında 193 nükleer bomba denemesi yapmış olması dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'ya bağlı denizaşırı topraklar olan Fransız Polinezyası'na bir ziyaret düzenledi.

Ziyaretin gerçekleştiği Hiva Oa Adası'ndaki havalimanında gerçekleşen karşılama töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

FRANSA CUMHURBAŞKANI'NI NOEL AĞACINA ÇEVİRDİLER

Fransa'nın Pasifik Okyanusu'ndaki deniz aşırı toprağı Fransız Polinezyası'nda, geleneksel törenlerle karşılanan Macron'un boynuna, yüzlerce çelenk takıldı.

Resmi karşılama töreninde bulunan her yetkilinin çelenk takması sonucu Macron'un geldiği son hali, sosyal medyada alay konusu oldu.

Macron'un boynuna takılan çelenklerin görüntüleri, sosyal medyada sıkça paylaşıldı.

Boynuna asılan çiçekler nedeniyle adeta ağaca dönen Macron için "Yürüyen çelenk" esprileri yapıldı.

FRANSA, POLİNEZYA'YA 200 NÜKLEER BOMBA ATTI

Fransa, 200'e yakın nükleer deneme yaptığı ülkede çiçeklerle karşılandı... Fransız hükümeti ise bölgedeki radyasyon seviyesini gizli tutuyor.

Fransa, Pasifik Okyanusu'ndaki deniz aşırı toprağı Fransız Polinezyası'nda, 30 yıl boyunca yaptığı 200'e yakın nükleer denemenin ardından oluşan radyasyon seviyesini sakladığı suçlamalarını reddediyor.

SÖMÜRGELERİNE NÜKLEER BOMBAYI REVA GÖRDÜLER

Fransa, 1966-1996 arasında eski sömürgesi Cezayir ve deniz aşırı toprağı Fransız Polinezyası'nda yaklaşık 210 nükleer deneme yapmıştı. Polinezya'da yapılan 193 nükleer denemenin 147'si yer altında gerçekleşmişti.

100 binden fazla kişinin etkilendiği tahmin edilen nükleer denemeler, uluslararası tepkiler üzerine eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac döneminde sona erdirilmiş ve kurbanlara tazminat ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Fransa'da 2010'da nükleer deneme mağdurlarına tazminat ödenmesini öngören bir yasa yürürlüğe girse de sadece 20 kişiye tazminat ödenmişti. Tazminat taleplerine ilişkin birçok başvuruyu reddeden Fransa, verdiği sözü tutmamakla suçlanmıştı.

Ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti olay oldu! Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte bugün en çok işlem gören hisse Moskova'dan Türkiye hamlesi! Müslümanlar nüfusun yüzde 15'ini geçti
Sonraki Haber