Fransa'dan Nijer açıklaması: "Bu darbe macerasından vazgeçmeleri için yarına kadar vakitleri var"

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, "Nijer'deki darbecilerin bu maceradan vazgeçmesi için yarına kadar süreleri var" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, darbe olduğu sırada yurt dışında bulunan ve ülkesine dönemeyen Nijer Başbakanı Ouhoumoudou Mahamadou ile Nijer'in Paris Büyükelçiliğinde bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapıldı. basın açıklamasında "Batı Afrika devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) Nijer'deki darbenin seyrini değiştirme çabalarının kesin ve kararlı şekilde desteklendiği" belirtildi.

"DARBECİLERİN YARINA KADAR ZAMANI VAR"

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna "Nijer'deki darbeciler, ECOWAS'ın askeri müdahale tehdidini çok ciddiye almalı" diyerek, cuntaya verdikleri sürenin yarın dolacağını anımasttı:

"Darbecilerin bu kişisel maceradan vazgeçmesi için yarına kadar zamanı var"

FRANSIZ ASKERLERİN AYRILMASI GÜNDEMDE DEĞİL

Bakan Colonna, Fransa'nın ECOWAS'ın askeri müdahalesine destek verip vermeyeceği sorusuna da "Biz o aşamada değiliz. Müdahale kararı ve bu müdahalenin çerçevesini belirleme bölge ülkelerinin liderlerinin tasarrufunda" dedi.

Colonna, darbecilerin, Fransa ile yapılan askeri anlaşmaları feshetmesinin anlam ifade etmediğine de tekrarlayarak, kendilerinin sadece yasal yollarla göreve gelmiş meşru hükümet tarafından alınan kararları tanıdıklarını kaydetti.

Nijer'de konuşlu yaklaşık 1500 Fransız askerinin durumuna ilişkin de Colonna, "Fransız askerlerinin Nijer'den ayrılması şu an gündemde değil. Fransız askerleri Nijer meşru makamlarıyla imzalanan anlaşmalar kapsamında Nijer'de bulunuyor. Bizim açımızdan şimdilik durum sakin" değerlendirmesinde bulundu.

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber