Fosfor bombası nedir? Neden yasak? Fosfor bombası ne yapar?

Sosyal medyada yer alan İddialara göre, İsrail, Gazze Şeridi'nde bulunan Al Karama Kuleleri yakınına fosfor bombası atıldı. Yapılan haberlerin ardından fosfor bombası konusundaki araştırmalar hız kazdı. Peki, fosfor bombası nedir? Neden yasak? Fosfor bombası ne yapar? Detaylar haberimizde...

Fosfos bombası son gündemde yer alan İsrail- Gazze gerilimiyle birlikte araştırılmaya başlandı. Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde uluslararası yasaklı olan beyaz fosforu kullanıyor" ifadelerine yer verildi. Yapılan açıklamaların ardından fosfor bombası hakkında detaylar büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, fosfor bombası nedir? Neden yasak? Fosfor bombası ne yapar? Ayrıntılar haberimizde...

FOSFOR BOMBASI NEDİR? YASAK MI?

Fosfor bombası, kimyasal bir madde olan beyaz fosfor içeren bir patlayıcı silahtır. Beyaz fosfor, "1980 Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu" kapsamında yer almaktadır. Bu konvansiyon, beyaz fosforun sivil halka zarar vermek veya sivillerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda hava saldırıları sırasında kullanılmasını yasaklamaktadır.

FOSFOR BOMBASI NE YAPAR?

Fosfor dumanını solumak, hızla ciğerlerde yaralara ve nefes alamamaya neden olabilir. İlerleyen aşamalarda, içten dışa doğru vücut yanmaya başlar. Çoğu zaman, beyaz fosforla temas eden kişinin giysileri üzerinde belirgin izler oluşmaz, ancak yanma reaksiyonu cilt altından cilde kadar yayılır.

Beyaz fosfor, insan derisiyle temas ettiğinde ciddi ve ağrılı yanıklara neden olduğu için sivillerin karşısında kullanımı kesinlikle yasaktır.

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu! MasterChef'in 14. yarışmacısı kim olacak? İşte fragman... Selçuk Bayraktar Betül'ün gökyüzü hayalini gerçekleştiriyor!
Sonraki Haber