FETÖ, 'Balkan ülkelerindeki operasyon merkezi' Arnavutluk'a nasıl sızdı?

FETÖ'ye karşı etkin mücadelesini sürdüren Türkiye, yurt dışında da örgütü 'operasyon merkezinde' vuruyor. SuperHaber programcısı Nedim Şener, örgütün Balkan ülkelerindeki operasyon merkezi olan Arnavutluk'a nasıl sızdığını anlattı. Şener, FETÖ'nün 1992 yılından itibaren ülkede faaliyet yürüttüğünü belirterek, özellikle emniyet ve istihbarata sızdığını söyledi.

FETÖ'nün Balkan ülkelerindeki en önemli operasyon merkezi olan Arnavutluk'ta Türkiye'nin yoğun mücadelesi sürüyor. Özellikle Maarif Vakfı'nın çabalarıyla örgütün eğitim faaliyetlerine büyük darbe vuruluyor.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki yazısında Arnavutluk'ta FETÖ'ye karşı yürütülen mücadeleyi anlatarak örgütün, ülkeye nasıl sızdığını anlattı. FETÖ'nün 1992 yılından itibaren Arnavutluk'ta faaliyetlerine başladığını belirten Şener, FETÖ'nün okullarında yetişenlerin özellikle emniyet ve istihbarata sızdığını söyledi.

Nedim Şener'in "Türkiye FETÖ’yü Balkanlar’daki operasyon merkezinde vuruyor" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Televizyon, internet siteleri ve yayınevi dahil 7 medya kuruluşu bulunan FETÖ, Arnavutluk’un siyasetiyle ve yönetimle yakından ilişkili. Ülkede yaygın olan rüşvet verme kolaylığı, işlerini rahat yürütmesini sağlıyor.

2005-2013 yılları arasındaki Sali Barişa iktidarı, FETÖ elemanlarının Arnavutluk devlet kurumlarına en rahat sızdığı dönem oldu. FETÖ okullarından yetişenler, polis, istihbarat ve yargıda görev aldı. Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın benzeri olan Arnavutluk Müslüman Topluluğu (KMSH) 2014 yılından itibaren FETÖ’nün kontrolüne geçti.

FETÖ, devlet kurumlarına olduğu gibi KMSH aracılığıyla 130’u Tiran’da toplam 970 cami üzerinden adeta Arnavutluk halkının kılcal damarlarına kadar sızıyor. Tüm bu faaliyetlerini de Arnavutluk devleti üzerinde büyük nüfuzu olan ABD ve Büyükelçi’sinin desteği ile gerçekleştiriyor. FETÖ, Arnavutluk üzerinden Makedonya, Bosna, Karadağ, Kosova’daki şebekesini yönetiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME: ABD TAŞINIYOR MU? Küflü çikolataların CEO’su eğitimi ve markayla ilgili yalan söylemiş Greçka nasıl yapılır?
Sonraki Haber