Ferittin Nasıl Yükselir?

Sağlıklı bir yaşam için insan vücudu vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bunların düşük veya yüksek olması halinde çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. İşte ferittin hakkında merak edilenler…

Ferittin düşüklüğü yorumları incelendiğinde bu durumun birçok hatalığa davetiye çıkarabileceği görülmektedir. Ferittin düşüklüğü belirtileri görülmeye başlayan kişilerin en kısa sürede bu değerin normale getirilmesi için beslenme alışkanlıkları başta olmak üzere çeşitli ilaç ve takviye edici tedavilere başvurması gerekecektir.

Ferittin kısaca; demiri depolayan ve kontorllü şekilde serbest bırakan bir hücre proteinidir. Çeşitli besinler ile vücuda alınan demirin vücudun ihtiyacına göre depolanması ve kullanılmasında sorumlu olan protein kompleksi olarak da tanımlanabilir. Ferittin değerlerinin yükselmesi için öncelikle altta yatan nedenin araştırılması gerekecektir. Doktor önerisiyle takviye olarak şu ürünlerin kullanılması önerilebilir:

· Demir yapıcı besinlerin tüketilmesi,

· Kırmızı et yeme sıklığının artması,

· C vitamini almak,

· Çay ve kahve tüketimini azaltmak vb.

Kişilerde ferittin değerinin düşük olması halinde ferttin değerini yükseltmek için doktor önerisine göre hareket etmek önemlidir.   

Marmaray saatleri 2024! Marmaray hafta içi ve sonu kaça kadar açık? Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı! O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! Münih geriden geldi Madrid pes etmedi! Günlük burç yorumları 1 Mayıs 2024! Burçları bugün neler bekliyor? Ankara'da ekmeğe 2. zam geldi