Fenerbahçe tribün lideri Dadaş Mehmet cinayetinde flaş gelişme

Fenerbahçe'nin tribün liderlerinden 'Dadaş Mehmet' lakaplı Mehmet Altunkaynak, 2017 yılında Konyaspor maçını izlediği kahvehaneden çıkarken kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahla öldürüldü. Söz konusu cinayete ilişkin olarak aralarında Fenerbahçe tribünlerinin tanınmış isimlerinden 'Dede İsmail' lakaplı İsmail Dalkıran'ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Aralık 2017 tarihinde İstanbul Güngören'de öldürülen Fenerbahçe'nin tribün liderlerinden "Dadaş Mehmet" lakaplı Mehmet Altunkaynak cinayetiyle ilgili İstanbul Emniyeti'ne bağlı olan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri operasyon düzenledi.

AZMETTİRİCİLER GÖZALTINDA

"Cinayeti azmettirme" iddiasıyla iki şüpheli gözaltına alındı. Cinayetin tetikçisinin de aralarında olduğu toplamda 11 şüpheli yakalandı. Fenerbahçe tribünlerinin tanınmış isimlerinden olan "Dede İsmail" lakaplı İsmail Dalkıran ve İbrahim Gümüştekin'in de gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyeti'ne getirildi. Gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Altunkaynak, Haznedar Mahallesi Posta Caddesi üzerinde Fenerbahçe ile Konyaspor arasındaki maçın oynandığı akşam gittiği kıraathaneden çıktığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Bedenine 9 kurşun isabet eden Altunkaynak saldırıda yaşamını yitirmişti. Silahlı saldırı esnasında Mehmet Altunkaynak'a 17 mermi sıkıldığı belirlenmişti.

VURULMA ANI KAMERALARDA

Mehmet Altunkaynak'ın 2017 yılında öldürülmesinden birkaç ay önce Güngören'de sürekli gittiği kahvehaneye gelen İsmail D. ve İbrahim G. tarafından tribünlere gitmemesi ve tribünlerden uzak kalması yönünde tehdit edildiği, Altunkaynak'ın da husumetin büyümemesi için tribünlere gitmediği öğrenildi.

Cinayetin ardından çalışma başlatan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Altunkaynak'ı vuran kişinin Samet D.(30) olduğu tespit edildi.

Bakan Şimşek, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı için Paris'e gitti İSO Türkiye İmalat PMI nisanda 49,3 oldu "Tam bir faciadır, utançtır, skandaldır!"
Sonraki Haber