Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler dikkat! Bu çaydan her gün 1 fincan içerek gençleşeceksiniz!

Fazla kilolarından kurtularak bambaşka bir görünüme sahip olmak isteyen birçok kişi, çeşitli diyet programları ile hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. Ek olarak egzersizlerle de diyet programlarını destekleyen kişiler, özellikle hazımsızlık problemlerine karşı nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini araştırırlarken uzmanlardan yeni bir öneri geldi. Ülkemizde yeni popüler olan bir çaya işaret eden uzmanlar, ayrıntıları paylaştı.

Stresli iş ve eğitim hayatları, birçok kişinin beslenme alışkanlıklarının ve beslenme düzenlerinin değişmesine sebep oldu. Bir yerlere yetişebilmek adına daha çok hazır gıdalara yönelmek durumunda kalan birçok kişi, kısa süre içerisinde artan kiloları ile yüzleşmek durumunda kaldı. Bu durumu kontrol altına almak ve daha sağlıklı bir hayat düzeni oluşturabilmek adına beslenme alışkanlıklarını yeniden şekillendirmeye çalışan tüketiciler, fazla yağlarından kurtulabilmenin de yollarını araştırmaya başladılar.

Herkesin gün içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, fazla kilolardan kurtulabilmek adına beslenme alışkanlıklarının da kökünden değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Özellikle yağlı gıdalardan ve hamur işlerinden uzak durulması gerektiğini ifade eden uzmanlar, hazımsızlık ve ödem gibi problemler için de diyet listelerinde birtakım içeriklerin yer alması gerektiğini belirtti. Bu noktada dünya genelinde ünlü isimler tarafından da sık sık tüketilen mate çayı, öne çıkan destekleyici ürünlerden biri oldu. Peki, mate çayı nedir, nasıl tüketilir? Mate çayının yararları nelerdir?

MATE ÇAYI NEDİR, NASIL TÜKETİLİR?

Son dönemlerde dünya genelinde popüler hale gelen ve özellikle de ünlü futbolcuların maç öncesi enerji kaynakları olarak bilinen mate çayı, ülkemizde de yakın takip altına alındı. Mate çayının ne olduğu, nasıl tüketildiği merak konusu oldu.

Güney Amerika’nın ulusal içeceği olarak bilinen mate çayı, kuru formda satılan bir çay türüdür. 1 fincan suya bir tutam mate çayının eklenmesi ve çayın birkaç dakika kadar demlenmesi gerekir. Demlenen çay günde en fazla 3 bardağa kadar aç ya da tok şekilde tüketilebilir.

MATE ÇAYININ YARARLARI NELERDİR?

Yapılan son araştırmalara göre mate çayının en belirgin yararları şu şekildedir:

  • Yağların daha hızlı yakılmasını sağlar.
  • Depresyonu önler.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Metabolizma hızını artırır.
  • Söktürücü özelliği sayesinde ödem attırır.
  • Enfeksiyon oluşumunu önler.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
Venezuela Devlet Başkanı’ndan Türkiye ile ilgili kritik imza İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği yat yarışları nedeniyle askıya alındı Kıyıları işgal eden işletmeciler nereye şikayet edilir?
Sonraki Haber