Faydaları saymakla bitmiyor! Antioksidan ve C vitamini bakımından zengin! İşte Portakal tüketmeniz için 10 neden!

Kış aylarının favori meyvesi portakalı tüketmeniz için 10 neden açıklandı. Hem C vitamini bakımından hem de antioksidan özelliğinden faydalanmak için günde 1-2 tane tüketmeniz gereken portakal başka ne işe yarıyor? İşte, kış meyvesi portakalın hiç bilmediğiniz faydaları...

Kış aylarında neredeyse tüm mutfaklarda bolca bulunan portakal hem meyve olarak hem de suyu ile içecek olarak tüketilen bir meyvedir. Portakal vücut için gerekli olan vitamin desteğinin yanında zengin antioksidan özelliği ile de muazzam bir meyve. 

C vitamini oranı ve zengin antioksidan özelliği ile portakal en faydalı meyveler arasında bulunuyor. Narenciye türü ve turunçgiller ailesinden olan portakal, taze meyve olarak tüketiminin yanında taze sıkılmış suyu ve kurutulmuş haliyle de günlük beslenmenize destek sağlıyor.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız... Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu!