Fatura yardımını almak isteyenler, soluğu PTT’de aldı: Yardım tutarını duyanın ağzı açık kaldı!

Fatura tutarlarına yapılan zamlar, ödeme sürecini güçleştiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, fatura ödemekte zorlananlar için yeni yardım tutarını açıkladı. Yardım miktarını duyanlar PTT’ye akın etti. İşte detaylar…

Elektrik ve doğal gaz başta olmak üzere son bir yıl içerisinde fatura tutarlarında ciddi artış meydana geldi. Fatura tutarları ailelerin canını ciddi anlamda yakıyor. Ödeme yapamadığı için elektriği, doğal gazı kesilen çok sayıda kişi bulunuyor. Bu nedenle fatura yardımlarının önemi her geçen gün artıyor.

Fatura yardımından yararlanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım almaya hak kazananlara fatura yardımı yapılacağını belirtiyor. Bu yardımda da ihtiyaç sahibi olma kriteri dikkate alınıyor. Faturalarını ödeyemeyecek durumda olan ailelere belirli tutarda yardım yapılıyor.

FATURA YARDIMI NE KADAR?

Dar gelirli ailelere yapılan pek çok yardım bulunuyor. Bu yardımlar arasında fatura yardımı da bulunuyor. Yardım miktarı hanedeki kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerine 3120 TL sosyal destek ödemesi de yapılıyor.

Ailede yaşayan kişi sayısı 1 ve 2 arasında ise yardım miktarı 130,09 TL olarak uygulanıyor. 3 kişilik aileler için 173,46 TL yardım yapılıyor. 4 kişilik aileler için 216,82 TL yardım öngörülüyor. 5 ve daha fazla kişinin bulunduğu ailelere 260,19 TL yardım veriliyor. Bu yardımlar sadece fatura ödemesi için kullanılıyor. Yardımlar, PTT üzerinden veriliyor. PTT’ye faturasıyla gidenlerin yardım tutarı faturadan düşülüyor. Yardım, faturayı kapatmaya yetmiyorsa kalan tutarın fatura sahibi tarafından ödenmesi gerekiyor.

FATURA YARDIMINA NASIL BAŞVURULUYOR?

Fatura yardımına başvurmak isteyenler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Bunun için e-Devlet şifresinin PTT şubelerinden alınması gerekiyor. E-Devlet üzerinden Sosyal Yardım Başvurusu kısmına girilerek form doldurulması gerekiyor.

Formda ihtiyaçların belirtilmesi için ayrılan kısımlara fatura desteğine ihtiyaç duyulduğunun belirtilmesi gerekiyor. Başvuru sonrası istenen belgelerin kuruma teslim edilmesi gerekiyor. Kurum yetkilileri, evde inceleme yapmak üzere de gelebiliyor. Bu incelemeler sırasında da kurum yetkililerine ihtiyaçlardan bahsedilebiliyor.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber