Fatih Altaylı’nın ‘Eline sağlık’ tweeti ile Feyza Altun’un ‘Şeriata s.....m' paylaşımı arasında nasıl bir bağ var?

Avukat Feyza Altun’un şeriatı hedef alan iğrenç küfürlü paylaşımı, Fatih Altaylı’nın 1 ay önce Filistin yürüyüşünden dönen adamı yumruklayan üniversiteli genç için ‘Eline sağlık’ tweeti aynı hedefe hizmet ediyor.

İbrahim Aydemir adlı vatandaş, yaklaşık 1 ay önce Galata köprüsünde yapılan Filistin’e destek yürüyüşünden evine dönerken Ege Akersoy adlı üniversiteli bir gencin saldırısına uğramış ve yüzü kanlar içinde kalmıştı.

Saldırgan genç, ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti, hilafet bayrağıyla dolaşamazsın türünden şeyler söylemişti.

Oysa dayak yiyen adamın elindeki kelime-i tevhid’di.

Olay çok tartışıldı.

O genç gözaltına alındı, tutuklanması istendi vs ama asıl hareket Fatih Altaylı’dan geldi ve Ege Akersoy’a hitaben ‘Eline sağlık’ diye paylaşım yaptı.


İfadesi alınan Altaylı’ya adli kontrol getirildi.


Ve iki gün önce…

CHP’li kimliğiyle öne çıkan ve sürekli provokatif paylaşımlarıyla bilinen Avukat Feyza Altun, X hesabından ‘Şeriata s…yım’ diye bir paylaşım yapınca ortalık karıştı.


İslam dinine hakaretten tutuklanması için sosyal medyada büyük bir kampanya başlatıldı ve Feyza Altun hakkında suç duyuruları yapıldı.


Gözaltına alınan Feyza Altun ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla savcılığa sevkedildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Feyza Altun ile Fatih Altaylı birbirlerine çok yakın ve iletişim halinde olarak biliniyor.
Nitekim Feyza Altun serbest bırakılınca ilk konuşanların başında da Fatih Altaylı geliyor.


Peki bu bir tesadüf mü?


Tabi ki değil.


Fatih Altaylı da Feyza Altun da aynı yere hizmet ediyor.


Ünlü bir gazeteci şiddeti öven o ‘Eline sağlık’ tweeti neden atar ve siler?


Ardından çok tanıdık bir avukat Şeriata söven o paylaşımı neden yapar?


Cevap bulunması gereken soru budur.


Fatih Altaylı da Feyza Altun da yerel seçim atmosferini ‘Ya şeriat ya Atatürkçülük’ zeminine çekip sandığa giden yolda Türk halkını manipüle etmeye çalışıyorlar.

1 Mayıs olaylarında kaç kişi gözaltına alındı? TEB’den KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk finansman Öğretmen atamalarına dair flaş açıklama
Sonraki Haber