F ile bitki sebze meyve isimleri! F harfi ile başlayan bitkiler...

F ile bitki sebze meyve isimleri merak ediliyor. Bitkiler hakkında bilgilerinizi güncellemek ve isim şehir oyununda az da olsa avantaj elde etmek için f harfi ile başlayan bitki, sebze ve meyve isimlerini sizler için derledik...

f ile bitki, sebze, meyve isimleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bitkiler hakkında bilgi edinmek isteyenler ve isim şehir oyununda avantajı kapmak isteyenlerin merakla araştırdığı F harfi ile başlayan bitki sebze ve meyveleri sizler için derledik..

F İLE BİTKİ SEBZE VE MEYVELER!


FASULYE: Otsu bitkilerden bir tanesi olan fasulye Orta Amerika çıkışlı bir bitkidir. Baklagiller ailesinin bir üyesi olan fasulyenin bizde ki karşılığı ise ne olarak kuru fasulye yemeğidir.

FEİJOA MEYVESİ: Limona benzeyen yapısı ile tropikal iklim kuşağının meyvesi olan feijoa Uruguay, Arjantin ve Paraguay gibi ülkelerde sıklıkla yetiştirilir. Mersingiller ailesinin bir ferdidir.

FINDIK: Kuşkusuz fındık f harfi ile bitki denilince ilk akla gelenlerden bir tanesidir. Fındık deyince de tabi ki Karadeniz Bölgesi akıllara gelir. Özellikle Ordu ve Giresun fındık yetiştiriciliğinde dünyanın sayılı yerlerindendir. Huşgiller ailesinden olan fındık çalı biçiminde bir ağacın meyveleridir.

FISTIK: Fındık fıstık tabiri dilimizde de sıkça kullanılır. Bizim listemizde de şimdi sırada fıstık var. Tabi tek bir türü yok bilinen türleri ise şöyle: Çam fıstığı, antep fıstığı, yer fıstığı, hint fıstığı.

FRENK İNCİRİ: Kaktüse benzeyen yapısı ile tadı çok güzel ancak yemesi çok zor olan meyvelerden bir tanesidir. Sıcak ve kurak bölgelerde yetiştirilen Frenk inciri Amerika’ya özgüdür. Çocukluğumuzda tadına bakabilmek için elimizi dikenlerle kapladığımız olmuştur.

FRENK ÜZÜMÜ: Doğal ve yabani bir bitkidir. Kuzey yarım kürenin ılıman bölgelerinde kendiliğinden yetişen meyve küçük kırmızı taneler şeklinde ürünler verir.

FRAMBUAZ: Bilinen bir diğer adı da ahudududur. Gülgiller familyasının bir ferdi olan frambuaz yaz ve sonbahar mevsimlerinde meyve veriri ve oldukça lezizdir.

Galatasaray'a Dries Mertens'ten kötü haber geldi Star Wars Günü nedir, nasıl ortaya çıktı, nasıl kutlanır? Saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı!
Sonraki Haber