Evli erkekler neden başkalarıyla flört ediyor? İşte o araştırma!

Birçok erkek flört eder. Fakat bazıları bunu evli olmasına rağmen yapar, bu bir gerçek! Evli erkekler söz konusu olduğunda flört tam olarak nedir? Flört aldatmak mıdır? İşte o araştırma!

Evli erkeklerin başka kadınlara flört etmesi, sık duyulan acı bir gerçek. Peki erkekler neden evli olmalarına rağmen bunu yapıyor? Evlilik terapisti Cassandra Len, bunun sebeplerini sıraladı!

Erkekler, gizemlerini korumayı seviyor!

Forgewell Solutions'ta lisanslı bir evlilik ve aile terapisti olan Cassandra Len, "Çapkın bir etkileşimde, heyecan ve ego patlaması yaratan bir bilinmezlik düzeyi vardır.” Diyor. Bu düzeyin pek çok erkeği heyecanlandırdığını ifade eden Len, erkeklerin gizemli kalmayı sevdiklerini belirtiyor!

Flört etme hakkında Sex Roles'da yayınlanan araştırma daha fazla bağlam ortaya koyuyor. Araştırma hem erkekler hem de kadınlar için geçerli. Araştırmaya göre, erkekler altı ana nedenden dolayı flört ediyor:

Seks yapmak, bir ilişkide olmanın nasıl bir şey olduğunu keşfetmek, bir ilişkiyi güçlendirmek, bir şeyler elde etmeye çalışmak, özsaygıyı artırmak ve pekala, eğlenmek. Bu açık büfeden erkekler istediğini seçip alabilir!

Arzulanma hissine ihtiyaç duyuyorlar

İlişki koçu Len, erkeklerin arzulanan hissetme ihtiyaçları veya bunu bırakma becerileri açısından kadınlardan farklı olmadığını ekliyor. Ancak bunu bir adım daha ileri götürerek bunun bir erkek için sadece sağlıklı değil, belki de hayati önem taşıdığını öne sürüyor.

"Partneri kendini ne kadar güvensiz hisseder ve bu doğal ihtiyaçla ne kadar mücadele ederse, erkek ilişkide o kadar kısıtlanmış hissedecektir" diyor. "Bir erkeğin erkeklik ve erkeklik duygusunun en yanlış anlaşılan faktörlerinden biri, kendini pazarlanabilir hissetme yeteneğidir."

Her uzman aynı görüşü taşımıyor!

Tabii ki, her çift ve her uzman bu konuda hemfikir değil. Evlilik ve aile terapisti Meredith Silverman, "Burada tartışmalı bir tavır sergiliyor olabilirim ama mutlu evli erkekler flört etmez" diyor. Silverman'a göre flört, ilişkinin bazı yönlerinden memnun olmamanın bir belirtisidir. "Flört etmekten ne kazanıyorsa, karısıyla bunu daha fazla hissetmek istemek konusunda konuşması gerekiyor," diye uyarıyor.

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber