Evde hazırlayabileceğiniz 12 kolay dondurma tarifi! Çilekliden avokadoluya 5 dakikada hazır!

Yaz aylarının en çok tercih edilen tatlılarından biri de dondurma. Farklı meyvelerle hazırlanabilen, yaz aylarında içimizi serinleten ve 7'den 70'e herkesin çok sevdiği dondurmanın evde hazırlanabilecek pratik tarifi araştırılan konular arasında. İşte evde farklı meyvelerle hazırlayabileceğiniz 12 dondurma tarifi!

MUZLU DONDURMA

Bu tarif için sadece 4 adet büyük boy muz yeterli olacaktır. Muzları orta kalınlıkta olacak şekilde dilimler halinde doğrayın. Ardından doğradığınız muzları buzdolabı poşetinin içerisine alın. Poşetin ağzını kapatın ve muzları aralarında boşluk olacak şekilde yayın. Ardından buzluğa atın ve 1 gece boyunca muzları soğutun. Buzlanan muzları ertesi gün buzluktan çıkarın ve oda sıcaklığında birkaç dakika civarında dinlendirin. Ardından rondoya ya da blendera aktarın ve kıvam alanan dek çekmeye başlayın. Belli aralıklarla kapağını açıp karıştırın ve kremamsı bir kıvam almasını sağlayın. Kıvam alınca dondurmanız hazır demektir. Dilerseniz servis ederek kup ya da külahta hemen tüketebilirsiniz. Eğer dondurmanızın daha soğuk olmasını istiyorsanız bir kup içerisine aktarıp buzlukta dondurduktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!