Dadaşlar şehri Erzurum'da mutlaka keşfetmeniz gereken yerler ve lezzetler

Dadaşlar şehri olarak anılan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum, doğa harikası yerleri ve tarihi yapılarıyla Türkiye'nin keşfedilmesi gereken yerlerinden biridir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin cenneti bu yerde keşfetmeniz gereken yerleri ve birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini sizler için derledik. İşte Dadaşlar Şehri'nde keşfetmeniz gereken yerler ve lezzetler

‘Dadaşlar Şehri’ olarak anılan Erzurum, İpek Yolu'nun buradan geçmesi ve zengin topraklara sahip oluşuyla ülkemizin en önemli şehirlerindendir. Şehirde sıkça kullanılan Dadaş kelimesi erkek kardeş anlamına gelmektedir.

Türkiye’nin en zengin topraklarına sahip olan Erzurum, Doğu Anadolu bölgesinin kuzey kesiminde yer almaktadır. Anadolu’nun ilk yerleşim yeri ve en büyük 3. Şehridir.  Türkiye’nin en kalabalık 29. İlçesi olan Erzurum, birçok uygarlığa ve Selçuklu- Osmanlı dönemine ev sahipliği yapmıştır.

Etrafı dağlarla kaplı Türkiye’nin en yüksek illerinden biridir. Kışları oldukça soğuk ve karlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!