Erkekler regl olur mu? Erkeklerde regl dönemi nasıl yaşanır?

Erkekler regl olur mu? Erkeklerde regl dönemi nasıl yaşanır? Erkeklerin regl dönemi testosteron ve libido ilişkisi nasıldır? sorularının yanıtı haberimizde.

Erkekler regl olur mu? Erkeklerde regl dönemi nasıl yaşanır? Erkeklerde regl dönemi, sanıldığı gibi kadınlarınkine benzerlik göstermemektedir. Erkeklerde regl, kadınlarda görülen regl ile benzer değildir. İşte detaylar..

ERKEKLER REGL OLUR MU?

ERKEKLERDE REGL DÖNEMİ NASIL YAŞANIR?

Erkeklerde regl dönemi, sanıldığı gibi kadınlarınkine benzerlik göstermemektedir. Erkeklerde regl, kadınlarda görülen regl ile benzer değildir. Burada bilinmesi gereken şey, erkeklerin regl dönemindeki geçişlerle kadınların regl dönemindeki geçişleri arasında büyük fark olmasıdır. Erkeklerin regl dönemi çok kısa bir süre içerisinde 18 kat artmaktadır ve bu durum erkeklerin ergenlik geçişi ile ergenlik dönemi içerisinde olmaktadır. Kadınlarda ise bu durum en fazla 2 ya da 3 kat artmaktadır.

Testosteron yani erkeklik hormonu artışı her erkekte farklı olur ve farklı artar. Bazı erkeklerde 3 - 4 kat artmaktadır. Testosteron, testislerden salgılanan ve erkeklerde en etkin hormondur. Yetişkinlik döneminde salgılanan testosteron hormonu erkeklerin seksüel özelliklerini devam etmesini sağlamaktadır. Erkeklerde salgılanan erkeklik hormonu fazla salgılanması sonucunda östrojene dönüşmektedir.

Erkeklerde Regl Dönemi Nasıl Yaşanır

Erkekler kadınlarda olduğu gibi regl yaşamamaktadır. Kadınlarda görülen ağrılar ve sancılar erkeklerde görülmemektedir. Regl dönemi erkeklerde 72 gün devam eden bir süreçtir. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bu dönem regl döngüsü olarak adlandırılmaktadır.

Erkeklerde yer alan ve en çok bilinip etkisi en fazla olan hormon testosteron hormonudur. İsminden de anlaşılacağı üzere testislerden gelen bir hormondur. Özellikle ergenlik döneminde erkeklerin penis boyunu, ereksiyonunu, boşalmasını ve ses kalınlığını belirlemektedir. Bu durumda en çok merak edilen şey ise kadınlar gibi erkeklerin de hormon salgılama işlemidir? Bilindiği üzere fazla salgılanana erkeklik hormonları otomatik olarak östrojene dönüşür. Oysa kadınlarda erkeklik hormonu yani testosteron, böbrek üstü bezleri tarafından salgılanmaktadır.

Bu dönemde erkeklerde görülen testosteron seviyesinde iniş ve çıkışlar yaşanmaktadır fakat bu durum duygusal değişimlere neden olmaz. Kadınlarda görülen duygu değişimi ve ruhsal durumlar, erkeklerde görülmemektedir. Erkeklerde sinirlilik hali ve asabilik görülmemektedir.

Testosteron hormonu erkeklerde kas güçlerinin artmasını sağlamakta ve libido üzerinde etki gösterir. Bu dönemde erkekler cinselliğe daha istekli olmaktadırlar. Bu durumu sürekli dile getirmektedirler. Erkeklik hormonları 45 yaşını geçen erkeklerde azalma gösterir. Genel olarak belirtileri, libido düşmesi ve ateş basması olarak yaşanmaktadır.

Bazı erkekler, erkeklik hormonlarının azaldığını anlamaktadır. Kadınlarda görülen menopoz dönemi, erkeklerde andropoz olarak görülmektedir. Kadınların menopoz döneminde yaşadığı sorunları, erkekler yaşamamaktadır fakat erkekler de kadınlar gibi bu dönemde dışarıdan hormon takviyesi alabilir.

Erkeklerde Regl Döngüsü Var mı?

Uzmanların yaptığı açıklamalar neticesinde erkeklerde, kadınlar gibi bir regl döngüsünün olmadığı belirtilmiştir. Aynı zamanda buna sebep olarak erkeklerde regl sancısı ve ağrısı gibi biyolojik olaylarda yaşanmamaktadır. Bu durumu sadece sperm oluşum döneminde değişiklik göstermektedir. Sperm oluşum döneminde 72 saatlik bir dönüşüm meydana gelmektedir.

Erkekler Regl Döneminde Duygusal Git Gel Yaşar mı?

Erkeklerde regl dönemini kadınların regl dönemi ile farklılık yer aldığı gibi duygusal değişimler konusunda büyük farklılıklar yer almaktadır. Erkeklerde regl dönemi içerisinde kadınlar gibi büyük duygusal değişimler oluşmamaktadır. Erkek regl döneminde kadına göre duygusal değişimleri en alt seviyede geçirmektedir.

Kaynak:neoldu.com

Zuhal Topal'ın kızı Lina büyüdü! Annesinin boyuna yetişti... ABD'den Gazze açıklaması: İsrail savunmasız bırakılmıyor! Emine Erdoğan Nijerya ziyaretinden kareler paylaştı!
Sonraki Haber