Emekliler çift maaş mı alacak?

Emekliler çift maaş mı alacak? Emeklilikte yaşa takılanlar, EYT ilgili detayları merak ediyorlar.Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada emeklilik sisteminin değişeceğini belirtti.Emeklilikte yaşı bekleyenlere çift maaş mı verilecek?

Emeklilikte yaşı bekleyenlere çift maaş mı verilecek? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tarafından emeklilik sistemi hakkında açıklama yapıldı.Çift emeklilik ile ilgili detaylar gündem oldu. İşte detaylar...

Kamuilanları.com'un haberine göre; Birkaç gün önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından çok önemli açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalara göre erken emeklilik için reform niteliğinde değişiklikler yapılacağı ifade edildi. Yeni ekenomi paketi kapsamında çift maaş ve çift emeklilik geliyor. Tamamlayıcı emeklilik adı altında 10 yıl daha çalışanlara çift maaş imkanı geliyor.

ÇİFT MAAŞ İMKANI

Emeklilikte 3600 ve 7200 prim günüyle günümüzde emekli olunabiliyor. 1999 öncesi ve 2008 sonrası olan modellerde şartların çok ağır olduğu biliniyor. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni reform paketinde emekli olanlara çift maaşlı çözüm üretecek. Konu ile ilgili olarak ilk emekliliğini prim günü açısından dolduranlar yaşı beklemek içi çalışmak zorunda kalıyordu. Yeni atılacak olan bu adım ile vatandaşlar yaşı beklemek için çalıştığı o sürede 10 yıl beklemek zorunda kalanlara çift emeklilik hakkı olacak. Çift emeklilik kapsamında çift maaş da alınacak.

Kızıl Goncalar'dan bomba fragman! Meryem, Naim'i boşuyor Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Kasko fiyatları düşüyor Banyonuzda Konfor ve Stil
Sonraki Haber