Emekli maaşları 9 bin 605 TL'ye kadar çıkıyor! Zamlı ödemeler Temmuz ayında hesaplara yatacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamu personelinin ek gösterge düzenlemesini yeniden gözden geçirdi. Bu çerçevede kapsamın genişlemesiyle birlikte emekli aylıklarına ve ikramiyelerine zam yapıldı. Bu çerçevede en düşük emekli maaşı 3.500 TL'den başlarken şartlara bağlı olarak 9.605 TL'ye kadar çıkacak.

Bakanlık tarafından değerlendirilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ek gösterge reform paketinde yapılan değişikliklerle birlikte kamuda çalışan birçok meslek grubu ve unvanın da 3600 ek göstergeden faydalanması sağlandı. Böylece 1994 yılından bu yana kapsamlı bir şekilde ele alınmamış olan ek gösterge sistemi, güncel şartlara uyum sağlaması amacıyla, bütüncül bir bakış açısı gözeterek yeniden revize edildi.

Memurların; kadro unvanı/derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenen ek gösterge sisteminde yapılan düzenlemelerle kamu hiyerarşisindeki kimi aksaklıklar giderildi ve memurların hem emekli ikramiyelerinde hem de emekli aylıklarında iyileştirmeler yapıldı. 

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek