Ekim ve Kasım ayında gidebileceğiniz doğal fotoğraf platosu: Karabük safran tarlaları

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisi tarlalarını görmek isteyen ziyaretçilerin artması ilçe turizmini hareketlendirdi. Safranbolu’da, 20 çiftçi tarafından 53 dekar alanda ağustos ayında ekimi yapılan safranın hasadı ekim-kasım aylarında boyu 15-30 santimetre uzunluğa geldiğinde yapılıyor. Bu yıl 15 gün erken çiçek açan safran 60 bin liralık fiyatıyla dünyanın en pahalı baharatı olarak biliniyor.

Mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan safran bitkisini yerinde görmek isteyen yerli ve yabancı turistler "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'e akın ediyor. 

Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dursun Özbek'in seçimdeki rakibi ortaya çıktı! Ünal Aysal sürprizi... CarrefourSA'dan yağ ve gıda ürünlerinde ucuzlatan indirim fırsatları!