Ek MTV ödeme ne zaman başlayacak, kimler ödeyecek, ödenmemesi durumunda ne olur?

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni bir motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödemesi olan "Ek MTV"nin tahsiline yönelik esasları açıkladı ve ödemeler başlamış durumda. 2023 Ek MTV ödemeleriyle ilgili detaylar merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, Ek MTV ödeme ne zaman başlayacak, kimler ödeyecek, ödenmemesi durumunda ne olur? İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni bir motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödemesi olan "Ek MTV"nin tahsiline yönelik esasları açıkladı ve ödemeler başlamış durumda. 2023 Ek MTV ödemeleriyle ilgili detaylar merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, Ek MTV ödeme ne zaman başlayacak, kimler ödeyecek, ödenmemesi durumunda ne olur? İşte ayrıntılar...

Ek MTV ödeme ne zaman başlayacak?

Ek MTV ödemeleri iki taksit halinde gerçekleştirilecektir. İlk taksit ödemeleri Ağustos ayının sonuna kadar yapılmalıdır ve ikinci taksit ödemeleri için son tarih Kasım ayının sonudur.

Ek MTV'yi kimler ödeyecek?

2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için Motorlu Taşıtlar Vergisi iki katına çıkarılmıştır. Dolayısıyla, tüm araç sahipleri, aracın yeni veya trafiğe kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın, bir defaya mahsus olmak üzere Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesini gerçekleştirecektir.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından "mücbir sebep hali" ilan edilen bölgelerde bazı muafiyetler sağlanacaktır. Bu muafiyetlerden yararlanacak kişiler şunlardır:

Deprem tarihi itibarıyla kayıtlı ve tescilli olan taşıtlar,

Deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların sahiplerine ait taşıtlar,

Deprem sonucu ağır hasar gören ve kullanılamaz durumda olan taşıtlar,

Deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar Bu durumdaki araç sahipleri Ek MTV ödemelerinden muaf tutulacaktır.

Ek MTV ödenmemesi durumunda ne olur?

Ek MTV ödemelerini belirtilen tarihlerde yapmayan araç sahipleri, araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacaklar.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, deprem nedeniyle ekonomik açıdan zor durumda olan bölgelerdeki zararları kapatmaya yönelik bir önlem olarak alınmıştır. Tüm araç sahiplerinin bu yeni ödemeyi belirtilen tarihlerde ve şekilde yerine getirmesi önemlidir. Bu vergi ödemesi, vatandaşların araç sahipliği ve finansal durumlarına göre farklılık gösterebileceğinden, vatandaşların Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret ederek veya yerel vergi dairelerine danışarak güncel ve doğru bilgilere ulaşmaları önemlidir.

İçişleri Bakanlığı'ndan Ankara Emniyeti açıklaması! Gaziantep'te kazanan çıkmadı, puanlar paylaşıldı! Netanyahu: Gazze'ye saldırıları sonlandırma talebini kabul etmeyeceğiz
Sonraki Haber