Fenerbahçe'de Ali Koç döneminin 18'inci forveti: Edin Dzeko'nun bilinmeyenleri

Fenerbahçe dünyaca ünlü golcü Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı. Ali Koç döneminin 18'inci forvet oyuncusu olacak olan Edin Dzeko, yıllardır Avrupa'nın üst seviye takımlarında gollerini atıyor. İşte Edin Dzeko ile ilgili tüm detaylar...

Fenerbahçe, Bosna Hersekli yıldız futbolcu Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı. Sizler için Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Edin Dzeko ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik!

Edin Dzeko'nun kariyeri, Edin Dzeko Müslüman mı? Edin Dzeko'nun özel hayatı gibi tüm detalyarı bir araya getirdik.

İşte golcü oyuncu Dzeko'nun kariyeri ve özel hayatı...

EDİN DZEKO'NUN KARİYERİ

Edin Džeko, 17 Mart 1986 tarihinde (37 yaşında) Bosna-Hersek'in Saraybosna şehrinde doğmuştur. Profesyonel futbol kariyerine 2003 yılında Bosna-Hersek kulübü Zeljeznicar'da başlamıştır. Daha sonra Çek kulübü Teplice'ye transfer olmuş ve burada etkileyici performansıyla dikkat çekmiştir.

2007 yılında Almanya'nın Bundesliga takımlarından Wolfsburg'a transfer olmuştur. Wolfsburg formasıyla 2008-2009 sezonunda 26 gol atarak Bundesliga gol kralı olmuştur. Ayrıca Wolfsburg ile 2008-2009 sezonunda Bundesliga şampiyonluğu yaşamıştır.

2011 yılında İngiliz kulübü Manchester City'ye transfer olmuştur. Manchester City formasıyla 2011-2012 ve 2013-2014 sezonlarında Premier League şampiyonluğu yaşamıştır. 2011-2012 sezonunda takımının başarısında önemli bir rol oynamış ve ligde 14 gol atmıştır.

2015 yılında İtalyan kulübü Roma'ya transfer olmuştur. Roma'da geçirdiği yıllarda takımın kilit isimlerinden biri olmuş ve etkileyici bir golcülük performansı sergilemiştir. Birçok maçta hat-trick yapmış ve takımının başarısına katkıda bulunmuştur.

Džeko, aynı zamanda Bosna-Hersek milli futbol takımının da önemli bir oyuncusudur. Milli takım formasıyla birçok gol atmış ve takımının tarihindeki en golcü oyuncularından biri olmuştur.

14 Ağustos 2021'de Džeko, Serie A kulübü Inter Milan'a transfer oldu. 4 Ocak 2023'te Džeko, şampiyona liderleri Napoli'ye karşı maçın tek golünü atarak onlara 2022-23 sezonundaki ilk lig yenilgisini yaşattı. İtalyan Süper Kupası'nda Milan'ı yendikleri maçta gol adan Edin Dzeko, bu kupada Cristiano Ronaldo'nun rekorunu kırarak gol atan en yaşlı golcüsü (36 yıl ve 307 gün) oldu.

DZEKO'NUN ÖZEL HAYATI: EDİN DZEKO MÜSLÜMAN MI?

Dzeko tam 5 dili akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Bunlar: Boşnakça , Çekçe , Almanca , İngilizce ve İtalyanca.

Edin Dzeko Müslümandır ve Bosna-Hersek ve Hırvatistan çifte vatandaşlığına sahiptir.

Favori takımı Milan, futbolcusu ise Andriy Shevchenko'dur. Džeko, eski milli takım oyuncusu ve kaptan Emir Spahić'in ilk kuzenidir.

2011 yılından beri model ve oyuncu Amra Silajdžić ile ilişkisi var ve 2014 yılında onunla evlendi. Şubat 2016'da Una adında bir kız çocuğu babası oldu. İkinci çocuğu Dani adında bir erkek çocuğu 9 Eylül 2017'de doğdu. Çift , Instagram'da üçüncü çocukları olan bir kız bebek beklediklerini duyurdu. 12 Eylül 2020'de çift, üçüncü çocukları kızı Dalia'yı dünyaya getirdi. Ocak 2023'te Džeko ve eşi, birlikte dördüncü çocukları kızı Hana'yı dünyaya getirdi.

EDİN DZEKO'NUN OYUN STİLİ

Džeko, fiziksel varlığı, gücü ve hava yeteneği ile ünlüdür. Uzmanlar ve yöneticiler tarafından Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olarak kabul ediliyor, esas olarak gol atma yetenekleriyle tanınmasına rağmen, aynı zamanda çok sayıda asist yapan bir oyuncu. Ayrıca iki ayağıyla da eşit derecede iyi şut çekmesiyle tanınır.

Eski Roma menajeri Luciano Spalletti bir keresinde onu bir forvetin "mükemmel prototipi" olarak tanımlamış ve "güçlü, uzun boylu, boyuna göre hızlı, hırçın, agresif ve iyi bir tekniğe sahip" olduğunu belirtmiştir.

Gençliğinde orta saha ve kanat da oynamıştır.

ALİ KOÇ DÖNEMİNİN 18'İNCİ GOLCÜSÜ

Fenerbahçe'de Ali Koç göreve geldiğinden bu yana 18 forvet transferi yapıldı ve bunların sonuncusu Edin Dzeko oldu.

İşte Fenerbahçe'nin Ali Koç döneminde transfer ettiği forvetler:

İslam Slimani
Michael Frey
Andre Ayew
Vedat Muriq
Allahyar Sayyadmanesh
Mevlüt Erdinç
Kemal Ademi
Mame Thiam
Enner Valencia
Papiss Cisse
Mbwana Samatta
Sinan Gümüş
Mergim Berisha
Joao Pedro
Michy Batshuayi
Joshua King
Tiago Çukur
Edin Dzeko

Samsun'da makam aracı yayalara çarptı 17 ilde eş zamanlı FETÖ operasyon! 36 kişi yakalandı Kayseri’de ANAMAK 2024 coşkusu
Sonraki Haber