EBA E-kurs öğrenci başvuru tarihleri ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) E-Kurs sistemi üzerinden ders desteği alacak öğrenciler başvurularını kolayca yapabiliyor. EBA E-Kurs başvuru tarihleri ne zaman? Kurs tarihleri ne zaman? EBA E-kurslarına kimler başvuru yapabiliyor? Kurs dönemleri ne zaman? Kurslar ne zaman başlıyor? EBA destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) başvuruları hakkındaki açıklamaları ve öğrenci giriş sayfasını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) E-Kurs sistemi üzerinden ders almak isteyen öğrenciler gözlerini başvuru kayıtlarına diktiler. Peki, EBA E-Kurs tarihleri ne zaman? EBA E-Kurslarına kimler başvurabiliyor? Kurs dönemleri ne zaman? Kurslarda sınıf oluşturulmakta. Peki, bu sınıflar nasıl oluşturuluyor? Kurslar ne zaman başlıyor? EBA, Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvuruları hakkındaki açıklamaları ve öğrenci giriş sayfasını haberimizden öğrenebilirsiniz.

EBA E-KURS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Öğrenci başvuruları 1. dönem için 18-24 Eylül 2017 tarihlerinde, 2. dönem için 7-18 Şubat 2018 tarihlerinde, Yaz dönemi için 18-24 Haziran 2018 tarihlerinde alınacak.

KURS TARİHLERİ NE ZAMAN?

1. Dönem Kursları 2 Ekim 2017 tarihinde, 2. Dönem Kursları 3 Mart 2018 tarihinde, Yaz Dönemi Kursları 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

1. Dönem Kursları 14 Ocak 2018 tarihinde, 2. Dönem Kursları 3 Haziran 2018 tarihinde, Yaz Dönemi Kursları tarihinde sona erecek.


KİMLER EBA KURSLARINA BAŞVURABİLİR?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

Bel ağrısı neden olur? Bel ağrısına ne iyi gelir? Firari gazeteci, Almanya istihbaratı adına çalıştığını itiraf etti! Sivasspor taraftarından Galatasaray maçı öncesi futbolculara mektup
Sonraki Haber