Dünyanın gözü Ankara'da: Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan 'Gazze' görüşmesi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara'da bir araya geldi. Fidan ve Blinken, Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeden önce basına görüntü verdi. Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırıma varan saldırıları ve bölgede yaşanan insani kriz ele alındı. Blinken, görüşmeye ilişkin açıklamasında "Bakan Fidan ile uzun ve verimli bir görüşme yaptık. Gazze ile ilgili derin endişeleri biliyoruz, kalıcı barışı görüştük" dedi.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara'da bir araya geldi.


Fidan ve Blinken, Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeden önce basına görüntü verdi. Ardından iki bakanın görüşmesi başladı.

ANA GÜNDEM GAZZE

İki bakanın görüşmesi sona ererken masadaki en kritik konu İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve sonrasında yaşanan insani kriz oldu. Türkiye, Bakan Fidan aracılığıyla ABD yönetimine Gazze'de acil ateşkes ilan edilmesini ve bölgeye insani yardımların ulaştırılmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini iletti.  Gazze'nin yanı sıra bölgesel meseleler ve ABD-Türkiye ilişkileri ele alındı.

BLINKEN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Blinken, görüşmeye ilişkin açıklamasında "Bakanı Fidan ile uzun ve verimli bir görüşme yaptık. Gazze ile ilgili derin endişeleri biliyoruz, kalıcı barışı görüştük" dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye gelmeden önce Orta Doğu turu çerçevesinde önce İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyaret etmişti.


Blinken ardından Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşmüştü.


ABD Dışişleri Bakanı Blinken, daha sonra "sürpriz" bir ziyaret gerçekleştirdiği Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir arara gelmişti.


Batı Şeria'nın ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) geçerek GKRY lideri Nikos Hristodulidis ile görüşen Blinken, buradan Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmiş, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze'deki gelişmeleri ele almıştı.


Blinken'ın, Ankara'nın ardından Tokyo, Seul ve Yeni Delhi'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

İstanbullular dikkat: Bu yollar bugün trafiğe kapalı! On Numara 17 Mayıs 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı? İlkay Gündoğan'dan Galatasaraylıları heyecanlandıran hareket
Sonraki Haber