Dünyanın en önemli kayısı deposu Malatya'yı don vurdu! Yüzmilyonlarca dolar kayıp var

Malatya'da hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesiyle kayısı bahçelerinde don meydana geldi. Türkiye'deki 17 milyon kayısı ağacının 8 milyonuna ev sahipliği yapan kentteki zirai don felaketinde hasarın büyük olduğu belirtildi. Dondan etkilenen üreticiler yetkililerden yardım isterken, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Malatya’nın ova dediğimiz bölgelerde çok ciddi bir hasar söz konusu. Şuana kadar görmüş olduğumuz tablo çok kötü" dedi.

Türkiye'deki 17 milyon kayısı ağacının 8 milyonuna ev sahipliği yapan ve "dünya kayısı başkenti" olarak anılan Malatya’da gece sıfırın altında seyreden sıcaklık sebebiyle bazı kayısı bahçelerinde don meydana geldi. Başta Akçadağ ilçesi olmak üzere kent genelinde hasarın büyük olduğu ileri sürülürken, dondan etkilenen üreticiler yetkililerden yardım istedi.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...