Yaz aylarının serinleten lezzeti dondurma! Dünyanın en iyi dondurma çeşitleri

Yaz aylarının serinleten lezzeti dondurmanın geçmişi M.Ö ikinci yüzyıla kadar uzanıyor. Türk mutfak kültürene ise Maraşlı Osman Ağa'nın orkideyi salep yaparken tesadüfen keşfetmesiyle giren dondurma dünyanın farklı bölgelerinde farklı aroma ve sunumlarıyla damakta iz bırakıyor. İşte dünyada en çok tercih edilen dondurma çeşitlerini haberimizde listeledik.

Geçişi M.Ö M.Ö ikinci yüzyıla kadar uzananan dondurma Büyük İskender döneminde kar, bal ve meyve aromalarının birleştirilmesiyle elde ediliyordu. Dünyanın farklı bölgelerinde farklı aroma ve sunumlarıyla sunulan dünyada en çok tercih edilen dondurma çeşitlerini haberimizde listeledik. 

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar...