Dünyada en çok sevilen hamur işleri listesi açıklandı: Türkiye'den de bir yiyecek var!

 CNN Travel tarafından dünyada en sevilen hamur işleri sıralandı. O listeye Türkiye'den bir yiyecek de dahil oldu. İşte, kültürel olarak değişen ve en çok beğenilen hamur işi lezzetleri...

CNN Travel tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en sevilen hamur işleri belli oldu. Farklı kültürleri ve damak zevklerini yansıtan bu listede Türkiye'den de bir lezzet yer alıyor. İşte o liste ve öne çıkan hamur işleri

DÜNYANIN EN SEVİLEN HAMUR İŞLERİ LİSTESİNDE NELER VAR?

1. Kahvaltının Vazgeçilmezi: Simit

Listede Türkiye'yi temsil eden lezzet, kahvaltılarımızın vazgeçilmezi simit. Gevrek kabuğu ve lezzetli hamuruyla simit, dünyanın en sevilen hamur işleri arasında yer alıyor.

DİĞER ÜLKELERİN EN ÇOK SEVİLEN HAMUR İŞLERİ

Marraqueta (Şili)

19. ve 20. yüzyıllarda Avrupa'dan gelen göçmenlerle Şili'ye taşınan buğday ekmeği geleneğinin ürünü. Dört loba ayrılmış, yumuşak iç kısmı ve gevrek kabuğuyla öne çıkıyor.

Khachapuri (Gürcistan)

Peynirle doldurulmuş ekmekten oluşan geleneksel bir Gürcü yemeği. Farklı peynir türleri ve pişirme teknikleriyle çeşitlilik gösteriyor.

Tükenmişlik sendromu nedir? Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Uçakta korku dolu anlar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024!