Dünya bu kelimeleri konuşuyor: Sessiz hipoksi! ABD'li doktor anlattı...

Dünya genelinde 2 buçuk milyon kişiyi etkileyen ve 180 bine yakın insanın ölümüne yol açan koronavirüsün hızı azalsa da yayılmaya devam ediyor. Richard Levitan isimli 30 yıllık doktor, virüsün yol açtığı zatürre ile ilgili New York Times'a konuştu. Levitan, "Kovid zatürresinin, başlangıç aşamasında 'sessiz hipoksi' diye adlandırdığımız bir tür oksijen yetmezliğine sebep olduğunu anlamaya başladık. Sessiz dememizin nedeni, fark edilmesinin çok güç olması, sinsi karakteriydi." dedi.

30 yıldır acil servis hekimi ve dünya çapında önde gelen bir solunum desteği uzmanı olan doktor Richard Levitan, koronavirüsün yol açtığı zatürrenin, sıradan zatürreden farklı olarak uzun süre belirti göstermeden ilerlediğini ve bu yüzden farkedildiğinde genellikle çok geç kalınmış olduğu uyarısında bulundu ve bir de çözüm önerdi.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!