Dubai’nin en pahalı konutunu 130 milyon dolara bir Türk aldı

Dubai'de gayrimenkul yatırımı ve yurt dışında gayrimenkul yatırımının birçok yatırımcı için ilk yurt dışı deneyimi olduğunu belirten Varlı, “Bütçesi geniş olan müşterilerimiz dahi test etmek amaçlı Dubai geneli pazarına nazaran düşük ve orta segment bütçelerde yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Genel olarak 300 bin ila 1 milyon dolar aralığında gayrimenkuller en sık sattığımız bütçeler oluyor. Ve buda genellikle markalı, rezidans projelerinden stüdyo, 1+1, 2+1 daireler oluyor” dedi.

SATIŞI 2 SAATTE BİTEN PROJELER VAR

Türk yatırımcılarının en çok yaşadığı zorluğun iki piyasa arasındaki satış hızı farklılığı olduğunu vurgulayan Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “Genellikle Türkiye'deki konut projeleri inşaat ilk lansmanından, inşaat bitimi sonrasına kadar 3-5 yıl aralığında satışı devam ettiği için alım kararlarını ağırdan alıyorlar. Dubai'de konut projeleri lansman itibariyle 2 saat ile 2 ay aralığında a'dan z'ye satıldığı için biz projeyi konuşurken bazen uyarmamıza rağmen “bu daireyi düşünürken kaçırabilirsiniz” diye almak istediği daireyi kaçıran her ay müşterilerimiz oluyor” dedi.

Komite açıkladı: İşte LGS soruları ile ilgili en doğru analiz! Mourinho'nun maaşı belli oldu: Dudak uçuklatan rakam! Erden Timur'un Galatasaray'dan ayrılma sebebi! Dursun Özbek etkisi... Emekli zam hesaplamalarını değiştirecek yeni formül İşte Galatasaray'ın yeni Sacha Boey'i! Yönetim operasyona başlıyor Haftanın en çok kazandıran, kaybettiren hisse senetleri belli oldu