DSP nedir? DSP kimin partisi?

Geçtiğimiz saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeyle gündeme gelen DSP nedir? DSP kimin partisidir? İşte kullanıcıların DSP hakkında merak ettikleri tüm ayrıntılar...

Bugün (7 Nisan) itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermesiyle kullanıcıların arayıp durduğu DSP nedir? DSP kimin partisidir veya kurucusu kimdir? İşte merak edilen o ayrıntılar...

DSP (DEMOKRAT SOL PARTİ) NEDİR?

Açılımı Demokratik Sol Parti olan DSP, 14 Kasım 1985 tarihinde kurulan Türk siyasi partisidir. Ayrıca, simgesi mavi göklerde uçan ak güvercindir.

DSP KİMİN PARTİSİ?

1985'te Bülent Ecevit'in liderliğinde kurulan DSP, şuanda Genel başkanı Önder Aksakal tarafından yönetilmektedir.

DSP NASIL ORTAYA ÇIKTI?

1963'te işçi hakları için verilen mücadeleden doğan bir hareketle doğan DSP, İsmet İnönü'nün başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde karışıklığa neden olmuştu.

Ortanın solu hareketi olarak da geçen bu atılımdaki "sol" sözcüğü parti içinde ve dışında yoğun tepkilere neden oldu. Ancak 'Ortanın Solu Hareketi' bu durumda, Marksizm farklılığını yaydı. Bunların yanı sıra, hareketlerini toplumsal ve ulusal özelliklere vurgulayarak, inançlara karşı saygı olan laiklik ilkesini benimsediler.

Merkez Bankası dolar toplamada vites yükseltti On Numara 24 Mayıs 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı? Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!
Sonraki Haber