Domuzun Kalbini İnsana Nakletmek Caiz Midir? Cübbeli Ahmet Hoca Açıkladı!

Domuzun kalbini insana nakletmek caiz midir? ABD'deki Maryland Üniversitesi'nde görevli doktorlar kalp rahatsızlığı olan bir kişiye domuz kalbi nakletti. Bunun üzerine Cübbeli Ahmet Hoca ve Din İşleri Yüksek Kurulu bu soruya yanıt verdi.

Hayati tehlikesi bulunan bir hastaya domuz kalbi nakledilmesinin ardından dinimizce uygun olup olmadığı konusu gündeme geldi. Domuz kalbini insana nakletmek caiz midir? Domuzdan alınan kalp nakli haram mı, helal mi?

DOMUZUN KALBİNİ İNSANA NAKLETMEK CAİZ MİDİR?

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ABD'deki domuz kalbi nakliyle ilgili konuştu. Cübbeli Ahmet Hoca, "Domuz, Kuran-ı Kerim'de her bir parçası pislik olarak kabul edilmiştir. Ancak başka bir alternatif yoksa mecburi olarak kullanılabilir; başka bir alternatif varsa kullanılması caiz değildir" ifadelerini kullandı. Cübbeli Hoca, kalp kapakçığının nakli konusu hayat memat meselesi ise caizdir" diye konuştu.

Diyanet'in Domuz Kalbi Fetvası

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı domuz kalp nakli hakkında fetva verdi. Fetvaya göre; “Hayati öneme sahip bir tedavinin helal olan nesnelerle yapılabilme imkânı bulunmadığı hâllerde (zaruret gereği), tedavide haram olan nesnelerden de yararlanılabilir.

Bu nedenle kalp kapakçığının değişmesi zorunlu olan ve hayati bir meselenin tedavisin de helal yollardan başka bir alternatifin olmaması halinde domuz kalp nakli caizdir" fetvasını verdi.

Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: 445 milyon tarımsal destek yatacak Fatih'te kamyon köprüye sıkıştı... Hava Kuvvetleri'nin geleceği onlar: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ!
Sonraki Haber