Uzman doktor açıkladı: Domates gribi yeni bir virüs değil

Vücutta domatese benzer görünümde kırmızı, ağrılı, su dolu kabarcıklar ile belirti veren domates gribi hastalığına dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, domates gribinin yeni bir hastalık olmadığını belirtti.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, son zamanlarda ‘domates gribi’ olarak ortaya çıkan hastalık hakkında bilgilendirmede bulundu. Hastalığın gelişim sürecine değinen Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Vücutta domatese benzer görünümde kırmızı, ağrılı, su dolu kabarcıklar ile karakterize olan ve ilk defa Hindistan’dan bildirilen hastalık domates gribi olarak adlandırılmıştır. Hindistan’ın Kerala, Tamil Nadu ve Odisha bölgelerinde yüzden fazla çocukta hastalık görülmüştür. El, ayaklar ve ağızda görülen döküntülerin yanı sıra birçok viral enfeksiyona benzer şekilde, ateş, eklem ağrıları, yorgunluk, mide bulantısı, kusma, ishal, sıvı kaybı gibi yaygın grip benzeri şikâyetler de hastalarda saptanmıştır” açıklamasında bulundu.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!