Dolar ve küresel piyasalar için kritik gün: Gözler Jackson Hole'de! Bugün açıklama yapacak...

Öte yandan TCMB, ticari krediler için önemli olan referans faiz oranını 98 baz puan indirerek yüzde 15,34'e çekti. TCMB'nin bu adımı ticari kredi faizlerinde yüzde 2 ile yüzde 7 indirim gerçekleşmesini sağladı. Ticari kredi faiz oranları yüzde 22,85'ten yüzde 21,5'e indi.

Türkiye'nin CDS'si 780'e kadar indi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir tv yayınında TCMB kararlarının ticari kredi faizlerinde indirim şeklinde yansımasını beklediklerini söylemişti. 

GÖZLER JACKSON HOLE'DE

Bugün dolar ve küresel piyasalar için kritik bir gün... Merkez Bankası yöneticilerinin toplandığı Jackson Hole'de Fed Başkanı Jerome Powell kapanış konuşması yapacak. Yatırımcılar Powell'ın konuşmasında güvercin mesajlar arayacak. Son günlerde Fed yöneticileri şahin mesajlar ile dolardaki dalgalanmayı artırmıştı. Fed yöneticileri "Enflasyon yüzde 2'ye ulaşıncaya kadar faiz artırılmalı" dedi. 

Bugün kimin maçı var? 15 Haziran 2024 maç programı! Şans Topu sonuçları 12 Haziran 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! On Numara 14 Haziran 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı? İki ayrı yasa teklifi Meclis'e geliyor FETÖ kendi adamını mı öldürmeye çalıştı? Meteoroloji'den saat saat uyarı!