Doğu Perinçek’ten Kılıçdaroğlu’na: Kimsin sen ya, Türk komutanlarına haddini bil diyeceksin?

Doğu Perinçek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Türk ordusunu hedef alan açıklamalarına sert yanıt verdi.

Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk ordusunu hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Perinçek açıklamalarında "Türk ordusuna, Türk komutanlarına düşmanın mevzisinden ve düşmanca hakaretler var. Bunlar Ortadoğu paşalarıdır, bunlar savaşamazlar firar ederler gibi sözler var." dedi.

"BURADA BİR ELEŞTİRİ YOK"

Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının eleştiri olmadığını dile getirdi.

Açıklamalarında "Son derece adi bir şekilde, bayağı bir şekilde saldırıya geçtiler. Burada bir eleştiri yok. Komutanların yaptığı bir yanlışta yok. Alkışlamaları çok doğru. Neyi alkışlıyor komutanlar? Arifiye'de harp sanayisi ile ilgili bir teslim töreni var. Türk ordusu için iftihar günü, düşmana meydan okuyan bir gün. Kendi silahlarımızı yapıyoruz. Bunu tabi alkışlayacak komutan bunu alkışlamayacak da neyi alkışlayacak? Alkışlamazsa zaten o komutanın ruhu yok demektir. Tabi milletçe hepimiz alkışlayacağız. Komutan da alkışlayacak. Komutana alkışlamayacak demek savaşmayacak demektir" ifadelerini kullandı. 

"UTANMAZCA BİR ŞEY"

Kılıçdaroğlu'nun Ortadoğu askerleri benzetmesine Perinçek çok sert bir tepki gösterdi. ABD argümanlarına vurgu yaptı.

Perinçek, "Bu utanmazca bir şey. Ortadoğu'daki paşalar, firar ederler, kaçarlar falan diyerek doğrudan Türk komutanlarını hedef alıyor. Türk komutanlarının bu apoletle Ortadoğu paşası olduğunu, savaştan korktuklarını, savaşamadıklarını, kaçtıklarını söylüyor. Bunlar hayasızca, utanmazca Türk komutanlarına karşı bir psikolojik savaş temaları, açık bir şekilde görelim. Fitneyi devam ettiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Tayyip Erdoğan, Doğu Perinçek bunlar var diyor. Dolayısıyla TSK içinde bu açıdanda bir ayrılık ve yabancılaşma yaratmak istiyor. Fitneci bir yaklaşım var. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kimse Doğu Perinçek'in peşine takılmaz. Herhangi bir siyasi liderin peşine takılmaz. Bunlar tamamen Amerika'nın bugüne kadar Türk Silahlı kuvvetlerine yönelik psikolojik harekatta kullandıkları temalar" dedi.

Bel ağrısı neden olur? Bel ağrısına ne iyi gelir? Firari gazeteci, Almanya istihbaratı adına çalıştığını itiraf etti! Sivasspor taraftarından Galatasaray maçı öncesi futbolculara mektup
Sonraki Haber