Van'da çocuklar için bir ilk: 'Meraklı Keşifler' adlı bilim sergisi!

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE ÇOCUKLAR İÇİN İLK BİLİM SERGİSİ

Bilim İletişim Sorumlusu Tahsin Söylemez ise 4 konu başlığı altında 40 deney düzeneğiyle bilgilendirmede bulunduklarını belirterek. "Çocukların okulda gördükleri teorileri burada birebir uygulamalı halini görebiliyor. Doğu Anadolu Bölgesine ilk kez geldik ve bu anlamda mutluyuz. Buradaki amacımız ise Türkiye'nin her bir köşesine bilimi taşımaktır. İsteyen ailesiyle veya okul gruplarıyla kasım ayı sürecinde Van Müzesi'ne gelerek ziyaret edebilir. Buraya geldiklerinde bilim iletişimcisi hocalarımızdan bilgi alabilirler." dedi. Konuşmaların ardından Vali Balcı ve beraberindekiler sergi alanını gezdi.
Projenin lansmanına Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, kurum amirleri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! Benzin ve motorine zam! Akaryakıtta yeni dönem