Doğru tüketimle deva olamayacağı dert yok, yanlış tüketimde hastanelik ediyor! İşte alıç meyvesinin faydaları

Sonbahar mevsiminde Tokat’ın dağlarında toplanan alıç meyvesi doğru tüketildiğinde tabiri caizse deva olmayacağı dert yok. Yanlış tüketimde ise sağlık sorunlarına yol açan alıç meyvesinin faydalarını haberimizde inceleyeceğiz. İşte detaylar…

Kalp ve damar hastalıklarına karşı etkisi Avrupa'da da kabul edilen alıç meyvesi fazla tüketildiğinde ise sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar alıç meyvesinin fazla tüketilmesi halinde bağırsak sorunlarına yol açabileceği, çekirdeği ile yenilmesi halinde ise mide de kitle oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Özkan, alıç meyvesinin çekirdekleri ile birlikte tüketilmemesi konusunda uyardı. Alıcın fazla yenmesinin de ciddi sıkıntılara yol açabildiğine dikkat çeken Özkan, "Bu çekirdekler midede bir çekirdek oluşturup etrafında diğer gıdaların birikmesine ve taşlaşmasına sebep olabiliyor. Bu durumda da bağırsak tıkanmasına kadar giden sonuçlara neden olabiliyor. Genellikle hastalar karın ağrısı, bulantı, kusma gibi şikayetlerle geliyor. Öncelikle biz bunu endoskopiyle parçalayıp küçük parçalar haline getirip normal yoldan atılmasına çalışıyoruz.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!