Diyanet Akademisi üzerinden algı operasyonu: 'Öğrencilerine askerlikten muafiyet getirildi' yalanı!

Diyanet Akademisi'nin kurulmasına ilişkin kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi bazı medya organlarında çarpıtılarak servis edildi. Akademide eğitim gören erkek adaylara askerlikten muafiyet getirildiği iddiaları, ilgili kanun ile yalanlandı. Kanuna göre 'eğitim süresince askerlik ertelenir.', iddia edildiği gibi herhangi bir muafiyet durumu söz konusu değildir.

Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanununda ve 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen bazı faaliyetler, bundan sonra yeni kurulacak Diyanet Akademisi bünyesinde yapılacak.

DİYANET AKADEMİSİ ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

Bu gelişmenin ardından bazı muhalif medya organları "Diyanet Akademisi kuruldu, ögrencilerine askerlikten muafiyet getirildi" yalanını ortaya attı. 

"ERKEK ADAYLARIN ASKERLİKLERİ ERTELENİR" 

Fakat ilgili kanunda, Diyanet Akademisi'nde eğitim gören erkek adayların askerlerinin 'ertelendiği', kesinlikle iddia edildiği gibi 'muaf' tutulmadığı yer alıyor. 

İşte ilgili kanunun 'askerlik' maddesi;

"Aday din görevlilerinden yükümlülüğü bulunanların askerlik hizmetleri, adaylıkla ilişkileri kesilinceye kadar ertelenir."

DİYANET AKADEMİSİ DETAYLARI

Akademide ders vermek, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde görev almak için 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar arasından, dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren konularda ise 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olanlar arasından, başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olanlar, Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi kadrolarına atanabilecek.

Ayrıca Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi kadrolarının yüzde 10'una kadar, dini yüksek öğrenim dışında lisans mezunu olup yüksek lisans çalışmasını tamamlayanlar arasından başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olanlar, eğitim görevlisi kadrolarında görev alabilecek.

Diyanet Akademisi başkanının en az lisans düzeyinde dini yükseköğrenim mezunu olması gerekecek.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı Akdeniz açıklarında gece yarısı korkutan deprem!
Sonraki Haber