Direksiyon Sınav Ücreti Nasıl Yatırılır?

Direksiyon sınav ücreti ne kadar, nasıl ve nereden yatırılır? Direksiyon sınavına tekrar girmenin şartları nelerdir? Direksiyon sınavı hakkında ayrıntılara bakabilirsiniz.

Ehliyet alınmasının gerekliliği olan sürücü kursu kayıtlarında hem sürücü kursu ücreti hem de direksiyon sınav ücreti tutarları ödenmektedir. Sürücü kurslarında alınan eğitimler doğrultusunda sürücü adayları iki aşamalı sınava tabi tutulmaktadır. Yazılı sınavda başarılı olan sürücü adayları, direksiyon sınavına girmeye hak kazanmaktadır. Bu sınavdan da başarılı sonuçlar elde eden sürücü adaylarının ehliyet alma hakları oluşmaktadır. Direksiyon sınav ücreti yatırmak için izlenecek adımlar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

· Direksiyon sınavına girmeye hak kazanan sürücü adayları ilk olarak bu sınav için giriş ücreti yatırmalıdır. Bunun için belirlenen bankaları ya da ATM’leri tercih edebilmektedirler.

· ATM’ler üzerinden yatırılacak sınav ücretleri için ilk olarak ATM’lerde yer alan ‘giriş’ seçeneği tıklanmalıdır.

· ATM’ler üzerinden kartsız olarak direksiyon sınav ücretleri kolaylıkla ödenebilmektedir. Giriş menüsünün ardından, ‘kartsız işlemler’ seçeneği tıklanmalıdır.

· ‘Ödeme işlemleri’ sekmesi aracılığı ile ‘eğitim ödemeleri’ seçeneğine ulaşabilirsiniz.

· Yeni açılacak olan menüde ‘MEB ödemeleri’ seçilmelidir.

· Bu ekranda yer alan ‘motorlu taşıt sürücü adayları sınavı’ seçeneği tıklanmalıdır.

· T.C. kimlik numarasının girilmesinin ardından belirlenen direksiyon sıvan ücreti ATM’lerin para haznelerine yerleştirilmelidir.

· Tüm işlemlerimizi tamamladıktan sonra makbuzunuzu alarak direksiyon sınav ücreti ödemenizi tamamlamış olacaksınız.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...