DGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS ek tercihleri ne zaman? DGS tercih sorgulama 2023!

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri 29 Ağustos'ta başladı ve 5 Eylül'de sona erdi. Şu anda binlerce öğrenci sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. DGS tercih sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web sitesi üzerinden erişime açılacak. Peki DGS tercihleri sorgulama nasıl yapılır? DGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS ek yerleştirme ne zaman? DGS tercih sorgulama 2023!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları, pek çok adayın merakla beklediği bir konu haline geldi. Tercih işlemleri, ilgili kılavuza uygun olarak 5 Eylül tarihinde sona erdi ve şimdi binlerce öğrenci sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. DGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak soruları hala yanıt bulmayı bekliyor. Değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra, sonuçlar ÖSYM'nin resmi web sitesi olan sonuc.osym.gov.tr üzerinden erişime açılacak. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar bu platformu kullanabilecekler. Peki, ÖSYM DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023 ve bu sonuçları nereden öğrenebilirsiniz? DGS tercihleri sorgulama nasıl yapılır? DGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS tercih sorgulama 2023!

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 29 Ağustos-05 Eylül 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandı ve sonuçlar açıklandı.

DGS TERCİH SORGULAMA 2023

Öğrenciler, DGS tercih sonuçlarını ÖSYM'nin resmi web sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilirler. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları da yine bu adres üzerinden yayımlanacak ve adaylara belge gönderilmeyecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

DGS tercih sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların üniversite kayıt tarihleri henüz belli değil. Bu tarihler, ÖSYM tarafından yapılacak bir duyuru ile belirlenecek. Adaylar, kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanabilirler.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmeler sonucunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılabilir. Ancak ek yerleştirme tarihleri henüz duyurulmadı. Adaylar, ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2023-DGS'ye girmiş olmalı ve merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmalıdır.

Ek yerleştirme ücreti, sınav sonuçlarına bağlı olarak alınır ve bu ücreti ödemeyen adayların tercihleri geçersiz sayılır.

DGS
Maduro'dan Türkiye duyurusu: Dostum Erdoğan'a selamımı iletiyorum! Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı
Sonraki Haber