DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 DGS 2. ek yerleştirme sonuçları belli oldu oldu mu?

Üniversiteye yerleşmek isteyen öğrenciler için DGS ek tercih süreci merakla bekleniyor. 2023 DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler üniversite kayıtlarını tamamladılar. Ancak, DGS ek tercihleri hala tamamlanmış değil ve bu konuda ÖSYM'den resmi bir açıklama bekleniyor. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 DGS 2. ek yerleştirme sonuçları belli oldu oldu mu? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Detaylar haberimizde...

Üniversiteye yerleşmek isteyen öğrenciler için DGS ek tercih süreci merakla bekleniyor. 2023 DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler üniversite kayıtlarını tamamladılar. Ancak, DGS ek tercihleri hala tamamlanmış değil ve bu konuda ÖSYM'den resmi bir açıklama bekleniyor. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 DGS 2. ek yerleştirme sonuçları belli oldu oldu mu? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte ayrıntılar...

DGS Ek Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler üniversite kayıtlarını yapmışlardı. Şimdi gözler DGS ek tercihlerine çevrildi. DGS ek tercih kılavuzu yayımlandığında, öğrenciler tercih işlemlerine başlayabilecekler.

Kimler Ek Tercih Hakkından Faydalanabilir?

Ek tercih hakkını kullanmak isteyen adaylar, tercih yaptıkları bölümün taban puanından daha yüksek bir puana sahip olmalıdır. Bu, merkezi yerleştirme sonuçlarına göre belirlenen en küçük puanın altında kalan adaylar için geçerlidir.

DGS Ek Tercih Tarihleri Ne Zaman Belli Olacak?

DGS ek tercih tarihleri henüz duyurulmuş değil. Bu tarihler, DGS üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından netleşecektir. 

DGS
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: İşte il il hava durumu tahminleri Cem Yılmaz'ın Galatasaray paylaşımı olay oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Galatasaray'a tebrik!
Sonraki Haber