DEVA Partisi'nin yerel seçim kararını duyuran Ali Babacan'dan itiraf: Vatandaşlarımız, Millet İttifakı'nın bu ülkeyi yönetebileceğine inanmadı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için partisinin aldığı kararı duyurdu. Babacan, Millet İttifakı'yla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi'nin yerel seçim stratejisi belli oldu. Buna göre Ali Babacan liderliğindeki DEVA, yerel seçimlerde ittifak yapmayarak kendi logo ve adaylarıyla seçmen karşısına çıkacak.

''VATANDAŞLAR MİLLET İTTİFAKI'NIN ÜLKEYİ YÖNETEBİLECEĞİNE İNANMADI''

İşte Ali Babacan'ın açıklamalarından satır başları...

"Başaramadık. Evet, vatandaşlarımızın çoğunluğunun onayını alamadık. Bu sonuçta önemli bir etkeni kimse konuşmuyor ama ben söyleyeyim, ittifak ruhunu anlamadılar. Talihsiz tartışmalar, tekil hırslar ve anlamsız kavgalar yüzünden vatandaşlarımız, Millet İttifakı'nın bu ülkeyi uyumlu bir şekilde yönetebileceğine inanmadı. Vatandaşlarımız her fırsatta eski alışkanlıklarına koşup seçmeni aşağılayanlara, 'Muhafazakardan demokrat olmaz.' diyerek koskoca bir kitleyi haksızca yaftalayanlara güvenmedi. Vatandaşlarımız bizim her satırına inanarak yazdığımız ortak taahhütlerin dışına çıkan, ittifak içindeki muhataplarıyla ekran önünde kavga eden insanlara gönül rahatlığıyla oy veremedi. İttifak doğruydu arkadaşlar. Yanlış olan, ittifak ruhunu anlamayanların yaptıklarıydı."

"KENDİ KÜÇÜK HESAPLARININ PEŞİNDE KOŞANLAR BİZLERİ ANLAYAMAZ"

Ortak akılla, istişareyle, imece usulüyle çalışmaya inandıklarını ifade eden Babacan, "O yüzden şimdi televizyon ekranlarında, ittifak ruhunu anlamadan, kendi küçük hesaplarının peşinde koşanlar bizleri anlayamaz." dedi.

Seçim sonrası "AK Parti'den yeterince oy getiremedikleri" gerekçesiyle kendilerine saldırılarda bulunulduğunu dile getiren Babacan, şunları kaydetti:

"BİZİM YÜZÜMÜZDEN DEĞİLDİ"

"Vatandaşın güvenini 'getirilecek oy' gibi gören bu zihniyetle bizim derdimiz var. Ben, şunu çok iyi biliyorum, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta bizlere oy vermeyen vatandaşlarımızın eski mahallesine sığınma ihtiyacı, bizim yüzümüzden değildi. Alın teriyle helal lokmasını kazanan, adaletle yaşamaya çalışan insanlara parmak sallayanlar yüzündendi. Kusura bakmayın, bu ülkenin sağduyulu insanları sizin zihin dünyanızdaki dar çatışmalara sığmaz, sığamaz."

"Arabistan'daki albüm kapağı" diye paylaşılan görsele esprili yanıt Erzurum'dan acı haber geldi! Astsubay şehit oldu! 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı davasında tahliye kararı!
Sonraki Haber