Dermoid kist nedir? Belirtileri nelerdir? Bitkisel tedavi yöntemleri!

Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman ve Almeda Abazi'nin oğlu Efehan’ın hastalığı Dermoid kist vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başladı. Olgun kistik yapı olarak bilinen dermoid kistler, iyi huylu tümörler olarak da tanımlanmaktadır. Peki, Dermoid kist nedir? Belirtileri nelerdir? Bitkisel tedavi yöntemleri! Detaylar haberimizde...

Dermoid kist nedir sorusu Tolgahan Sayışman ve Almeda Abazi çiftinin oğullarının bu durum nedeniyle ameliyata alınmasından sonra vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Efehan Sayışman'ın iyi olduğuna dair açıklama yapıldı. Peki, Dermoid kist nedir? Belirtileri nelerdir? Bitkisel tedavi yöntemleri! Detaylar haberimizde...

DERMOİD KİST NEDİR?

Dermoid kist doğumda görülen bir büyümedir. Saç, sıvı, diş veya cilt üzerinde veya deride bulunabilen deri bezleri gibi yapıları içermektedir. 

Genellikle yüzde, kafatasının içinde, belde ve yumurtalıklarda görülürler. Yüzdeki yüzeyel dermoid kistler genellikle komplikasyonsuz çıkarılabilir. Daha nadir bulunan dermoid kistlerin çıkarılması için özel teknikler ve eğitim gereklidir. Bu nadir dermoid kistler dört ana alanda görülür. Yumurtalık dermoid kistler dönüşebilen hücrelerden gelişirler. Bunlar bazen 'ana hücreler' olarak adlandırılır çünkü her türlü vücut dokusuna dönüşme yeteneğine sahiptir ve aslında tüm insan üretiminde rol oynarlar. Bu hücrelerin, üreme yıllarında kadınlarda aşırı uyarılmasının, kistlerin büyümesine neden olduğu görülmektedir. Neden böyle olduğu net değildir, ancak hormon düzeylerine, özellikle de östrojen varlığına bağlı olması muhtemellerden biridir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Karın ağrısı, vajinada kanama, kistin mesaneye baskı yapması nedi ile idrar yapmada zorlanmak, kusma, mide bulantısı, şiddetli ağrı, kilo artışıdır.

BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ!

Dermoid kistlerin cerrahi tedavi yöntemi dışında bir tedavi yöntemi ile temizlenmesi mümkün değildir. Dermoid kistler büyük çaplı olduklarından dolayı ilaç tedavisi ile yok edilmesi imkansızdır. Ancak açık ve kapalı olarak ifade edilen ameliyat türleri ile tedavi edilebilirler. Eritilmeleri veya kendi kendine yok olmaları olasılık dışındadır. Bulundukları bölgeden cerrahi operasyon ile alınarak yok edilirler.

Dünyaca ünlü oyuncu Gerard Depardieu gözaltında! Pazarlık kavgasında kaza ile kardeşini öldürdü İsrail müzakere heyeti yarın Kahire'ye mi gidecek?
Sonraki Haber