Deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, Bakan Mahmut Özer açıkladı: Nakil hakkı verildi

Deprem sonrası eğitim ve öğretim sürecinin aksamamasına ilişkin gerekli tedbirleri alan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Bakan Mahmut Özer, deprem bölgesinde bulunan okul çağındaki çocuklar için açıklama gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen iki büyük depremin yankıları devam ederken; kamu kurum ve kuruluşlarından da depremzedelerin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar peş peşe gelmeye başladı. Bazı bakanlıklar, ödeme ertelemeyi gündemine alırken; bazı bakanlıklar ise ilaçların teminini gündemine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde ise elbette depremzede çocukların eğitimi vardı.

Deprem bölgesinde yer alan 10 ilde, ilk olarak 1; ardından ise 2 hafta tatil ilan edildiğini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı, hemen sonrasında bu süre zarfında gerçekleşecek olan sınavlara ilişkin bir erteleme kararı duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni kararı, deprem bölgesinden tahliye olmak isteyen aileler için geldi. Çocukların eğitiminin devamlılığı için harekete geçildiğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, nakil hakkına ilişkin yeni bir açıklama gerçekleştirdi.

BAKAN ÖZER, 10 İL İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm resmi veya özel okulları ile yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim gören çocukları ilgilendiren kararı, dün akşam saatlerinde Bakan Mahmut Özer tarafından duyuruldu. Bakanlığın deprem bölgesine ilişkin aldığı kararı kamuoyu ile paylaşan Bakan Özer, depremzedelerin yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın, Türkiye genelindeki okullara ‘Doğal Afet Nedeniyle Nakil’ seçeneği kapsamında talep oluşturulabileceklerini bildirdi. Taleplerin e-Okul’dan alınacağını belirten Özer, açıklamasında şöyle konuştu:

"Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin, Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri halinde, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ kapsamında, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilecek.”

SINAVLAR 13 ŞUBAT’A KADAR ERTELENDİ

Öte yandan 7 ile 12 Şubat arasında Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumları ile Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavlarının ertelendiği biliniyordu. Erteleme tarihine ilişkin açıklama ise Bakan Mahmut Özer’den geldi. Bakan Özer, sınavların 13 Şubat 2023 tarihine kadar ertelendiğini şu ifadeler ile duyurdu:

“Afet bölgesindeki illerde, aynı yönetmelik doğrultusunda, ikinci dönemin ilk iki haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavları, eğitim ve öğretim başladıktan sonra valiliklerce planlanarak yapılacak. Alınan kararlar çerçevesinde, söz konusu illerde '5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu' kapsamında faaliyet gösteren diğer özel öğretim kurumlarının sınavları 13 Şubat'a kadar ertelendi.”

Jakuzi iftirası cezasız kalmayacak... Hisse ve tahvil zirvede Yabancının TL aşkı coştu Dolar yatay seyirde! İşte 17 Mayıs 2024 güncel döviz kurları
Sonraki Haber