Deprem bölgesinden ücretsiz uçuşlar başladı: Pegasus ve SunExpress arka arkaya duyurdu!

Yaşanan deprem sonrası havayolu şirketlerinden hamleler arka arkaya geldi. Türk Hava Yolları ve Pegasus’tan sonra SunExpress’te bir açıklama gerçekleştirdi. İşte detaylar…

Gerçekleşen depremin yaralarını sarabilmek adına tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu şu günlerde, bir hamle de havayolu şirketlerinden geldi. Bölgeye ücretsiz olarak ulaşım sağlayan havayolu şirketleri, insani yardım malzemesi ve arama kurtarma görevlisi taşımacılığı gerçekleştiriyordu. Bölgeden ayrılmak isteyen depremzedeler için devreye giren havayolu şirketleri, peş peşe açıklamalar yaptı.

Bilindiği üzere Türk Hava Yolları, depremin ilk gününün akşamında insani yardım malzemesi taşıyan uçakların bölgeden dönerken yolcu alacağını duyurmuştu. 100 TL’ye fiyatı sabitleyen Türk Hava Yolları, dün itibariyle uçuşlarını ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmeye başladı. Aynı şekilde Pegasus’tan da bir atak geldi. Pegasus sonrası açıklama yapan SunExpress ise, sadece dönüş değil, bölgeye gidiş uçuşlarını da açtı. İşte detaylar…

PEGASUS, ÜCRETSİZ TAŞIMA YAPACAK

Türk Hava Yolları’nın ardından bölgeden çıkışlı olmak kaydıyla, ücretsiz taşıma yapacağını açıklayan Pegasus, sosyal medya hesabından bir paylaşım gerçekleştirdi. Pegasus’un gerçekleştirdiği paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“Depremden etkilenen vatandaşlarımız için deprem bölgesinden çıkış uçuşlarının tamamı ücretsizdir! Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa meydanlarından çıkışlı planlanan tüm yurtiçi aktarmasız uçuşlarımız 12 Şubat 2023 tarihi de dahil olacak şekilde ücretsizdir. Deprem bölgelerine destek verebilmek amacıyla AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ve ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

SUNEXPRESS BÖLGEYE UÇUŞ SAĞLAYACAK

Türk Hava Yolları ile Pegasus bölgeden çıkış için ücretsiz hizmet vermek isterken; SunExpress ise; Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarını 13 Şubat 2023 tarihine kadar tek yön vergiler dahil 100 TL olarak sabitlediğini bildirdi. Yani SunExpress, bölgeye taşıma yapmaya başlayacağını ifade etti.

Buna ek olarak, 21 Şubat 2023 tarihine kadar olan Adana, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mardin, Kars, Kayseri, Samsun, Trabzon ve Van kalkış ya da varışlı tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda ücretsiz bilet değişikliği ya da iptal hakkı sunmaya başlamış olan SunExpress, aynı zamanda; Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı iç ve dış hat uçuşlarının tamamında yine 21 Şubat 2023 tarihine kadar ücretsiz bir şekilde ek 15 kilogramlık bagaj hakkı tanınacağını belirtti.

Sivasspor taraftarından Galatasaray maçı öncesi futbolculara mektup Türk futbolunun yeni kaosu hayırlı olsun! Ali Koç etkisi TFF 2. Lig'de Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi...
Sonraki Haber