Dar gelirliler için 2 aşamalı destek paketi! 2 bin 500 TL'ye kadar olan borçları devlet üstlenecek!

İKİ AŞAMALI DESTEK PAKETİ

Yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edilecek. Destek paketi iki aşamalı olacak. Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Paket kapsamında temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden kaynaklanan borçlar yer alıyor.

2 BİN 500 LİRAYA KADAR OLAN BORÇLARI DEVLET ÜSTLENECEK

Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek. Söz konusu iki paketle i alt gelir düzeyindeki vatandaşları rahatlamaya dönük önemli bir adım daha atılmış olacak.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz!