Dar gelirli aileler dikkat: 2.500 TL doğal gaz yardım parası veriliyor! İşte Edirne doğal gaz yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Edirne'de ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik doğal gaz yardım parası veriliyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğal gaz faturasını ödeyemeyen ailelere 2.500 TL'lik doğal gaz yardım parası verecek. İşte Edirne doğal gaz yardımı başvurusu ayrıntıları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını belirtmişti:

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

DOĞAL GAZ YARDIMI KAPSAMI

3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda oldukları SYD Vakıflarınca belirlenen haneler. e-Devlet Kapısı üzerinden hanede kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişiler başvurabilmektedir.

e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından
doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde hanesinde kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler.

başvurularını gerçekleştirebilir.

DOĞAL GAZ YARDIM MİKTARI NE KADAR?

Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber