Cumhurbaşkanlığı personel alacak! İletişim Başkanlığı personel alımı şartları neler, alımlar ne zaman, başvuru nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iletişim uzman yardımcısı personel alımı için ilan yayımladı. Bu çerçevede İletişim Başkanlığı personel alımı hakkındaki detaylar araştırılıyor. Peki, İletişim Başkanlığı personel alımı şartları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılacak. Atamalar GİH sınıfından 8 ve 9. derece kadrolara yapılacaktır. Alım yapılacak kadro ise 30 kişi olarak belirlendi. Ayrıca, sınavın tüm aşamaları Ankara'da gerçekleştirilecek. Peki, İletişim Başkanlığı personel alımı şartları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Başvurabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımanız gerekmektedir.

01/01/2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (01/01/1988 tarihi ve sonrasında doğanlar) olmalısınız.

Belirli lisans bölümlerinden mezun olmalısınız. Bu bölümler: Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri; iletişim fakülteleri; mühendislik fakültelerinin bilgisayar/yazılım mühendisliği bölümleri ile istatistik lisans bölümleri; ilgili fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümleridir.

KPSS şartı aranmamaktadır.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular 16/10/2023-27/10/2023 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sınav Yönetim Merkezi ANKUZEF (ASYM) web sitesi üzerinden yapılacaktır.

Sınav başvuru ücreti 240 TL'dir ve ödeme, başvuru esnasında ANKUZEF (ASYM) web sitesi üzerinden banka/kredi kartı ile yapılacaktır.

Başvuru esnasında ön cepheden, yüzü açık ve son 6 ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğraf yüklemeniz gerekmektedir.

SINAV NASIL OLACAK?

Sınav üç aşamada yapılacaktır: ön eleme yazılı sınavı (çoktan seçmeli), alan bilgisi yazılı sınavı ve sözlü sınav.

Ön eleme yazılı sınavı çoktan seçmeli olup Türkçe, Matematik, Genel Kültür, Mevzuat, İletişim Teorileri, Sosyolojiye Giriş, Türk Siyasal Hayatı ve Yabancı Dil konularını içerecektir.

Yazılı sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almanız gerekmektedir.

SINAV NEREDE OLACAK?

Ön eleme yazılı sınavı Ankara'da 02 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 10:00'da yapılacaktır.

Sınav yerleri ve aday listeleri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

SINAV İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sınav gününde ANKUZEF (ASYM) tarafından verilen sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı, Pasaport vb.) yanınızda bulunmalıdır.

SONUÇLAR NEREDE YAYINLANACAK?

Sınav sonuçları İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar sınavları geçersiz sayılacak ve atanmayacaktır.

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Sakıp Sabancı, 20’nci yıl anma töreninde yapay zeka ile mesaj yolladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Başkanı'nı kabul etti
Sonraki Haber