Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkmenistan Devlet Başkanı ile görüştü: Ticaret hacmimiz artacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkmenistan’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Karşılıklı yatırımlarımızı ve ticaret hacmimizi artırmaya dönük politikalarımızı değerlendirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkmenistan’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

"YATIRIMLARIMIZI VE TİCARET HACMİMİZİ ARTIRMAYA DÖNÜK POLİTİKALARIMIZI DEĞERLENDİRDİK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkmenistan’daki resmi temaslarımız kapsamında bugün ilk olarak Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhamedov ile Ruhiyet Köşkü'nde gerçekleştirdiğimiz görüşmemizde; ikili iş birliklerimizi, ticari ve ekonomik faaliyetlerimizi, karşılıklı yatırımlarımızı ve ticaret hacmimizi artırmaya dönük politikalarımızı değerlendirdik. Akabinde; Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ülkenin tarihi mirası ve kültürel sembollerinden esinlenilerek yapılan Bağımsızlık Anıtı'nı ziyaret ettik. Ziyaretimizin, Türkmenistan ile temelini kardeşlik bağının oluşturduğu ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimizin daha da arttırmasını temenni ediyor; Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Berdimuhamedov'a sıcak misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, resmi ziyareti kapsamında, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Begenç Koçmollayev ile de Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nda görüştü.

 Görüşmenin ardından Yılmaz ve Atdayev başkanlığında, 7. Dönem Türk-Türkmen Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon Toplantısı yapıldı.

EYLEM PLANINA İMZA ATILDI

Toplantı sonrasında Yılmaz ve Atdayev,7'nci Dönem HEK Protokolü'ne ve buna ilişkin eylem planına imza attı.

Protokolde, ticaret ve yatırımdan gümrüğe, insan kaynaklarından sanayiye, enerjiden ulaştırmaya, sağlıktan tarıma, şehircilikten spora pek çok alanda işbirliği konuları tespit edildi ve atılacak somut adımlar belirlendi.

Bu kapsamda protokolle Ticaret Çalışma Grubu Toplantısı'nın düzenlenmesi, Ortak Gümrük Komisyonu kurulmasına ilişkin müzakerelerin başlaması, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın tadil edilmesi, Kara Ulaştırma Karma Komisyonu Toplantısı'nın gerçekleştirilmesi, Türkmen gazının Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara erişimine dair projelerde işbirliği yapılması, iki ülke arasındaki yasal altyapının güçlendirilmesi gibi alanlarda mevcut işbirliğinin daha da artırılacağı kaydedildi.

Toplantıya, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, Türkiye-Türkmenistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay da katıldı.

Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı! Reha Muhtar ile velayet yüzünden kapıştı, 1 yıl 8 ay hapse mahkum oldu SGK'yı yeni bir hizmet modeline taşıyoruz
Sonraki Haber