Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! En düşük emekli aylığına 1.300 TL ek zam yolda! İntibak zammı için kritik süreç…

Onlarca emekliyi yakından ilgilendiren o haber Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu. Emekli zammına yönelik yeni gelişmeler bu kez şaşırtıyor. Düşük emekli maaşına yönelik uygulanacak intibak zammı için geri sayım başladı.

Emekliye sevindirecek yeni müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Düşük emekli maaşına yönelik taban tutar üzerinden intibak zammı uygulanacak. Bu gelişme uzun süredir bekleniyordu. Sonunda kritik tarih güncellenmiş oldu.

2000 yılından sonra emekli olanları için geçerli olan bu kural Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanının da gündemindeydi. Genel başkan Kazım Ergün konu üzerine sürekli paylaşımlarda bulunuyordu. Sonunda çabaları sonuç verdi.

EK ZAM HESABA NE ZAMAN YATACAK?

Geçtiğimiz ay emekli maaşının taban tutarı yükseltilmişti. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL'ye ulaştı. İlk zamlı maaşlar Nisan ayı içerisinde hesaba yatırıldı.

Bu müjde uzun süredir bekleniyordu. En düşük emekli maaşı üzerinden uygulanacak intibak kararı sonrası 1.300 TL ek ödeme alınabilecek. Bu karar 2000 yılı sonrası emekli olanlar için geçerli olacak. Yapılan çalışmalar neticesinde seçim öncesinde bu artışın yapılması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMA YAPACAK!

2000 yılı sonrası emekli olan tüm vatandaşlar için 1.300 TL'yi bulan intibak zammına yönelik gerekli açıklamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor. Emeklilere bir nebze olsun nefes aldıracak bu yenilikle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

TOPLANTI ILIMLI GEÇTİ!

Hükümetin üzerinde durduğu intibak zammı ile ilgili gelişmeler uzun süredir bekleniyordu. Konuyla ilgili başkan Kazım Ergün ile birlikte Bakan Vedat Bilgin toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonrası her şey olumlu ilerledi. Oluşan mağduriyetin giderilebilmesi adına ilk adımların atılmasına karar verildi. Emeklilerin maaşlarına 1.300 TL intibak zammı yapılması kararlaştırıldı.

YENİ MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Alınan bu yeni karar doğrultusunda 7.500 TL'ye çıkarılan taban tutar üzerinden yeniden hesaplama yapılacak. İntibak zammı sonrası yapılan yeni düzenleme ile 7.500 TL olan taban tutar 8.800 TL'ye ulaşmış olacak. 14 Mayıs seçim tarihi öncesinde bu kararın yürürlüğe girmesi ve maaşlara yansıması bekleniyor.

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni gelişme! Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler... Muslera açıkladı! Uruguay'da bir devir kapandı
Sonraki Haber