Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kütahya'da emeklilere mesaj: Maaşları arzu ettiğimiz düzeye daha fazla çalışarak çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarının yeterli olmadığını belirten Erdoğan, "Maaşları arzu ettiğimiz düzeye daha fazla çalışarak çıkaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Sen Anadolu'nun beyler beyisin Kütahya, bugün de milli iradeye olan bağlılığınla Türkiye'nin beyler beyliğini hak ediyorsun.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiğiniz yüzde 70 destek için teşekkür ediyorum. 31 Mart'ta da aynı desteği vermeye hazır mıyız? Şimdi de sizlerden Türkiye Yüzyılı belediyeciliği, gerçek belediyecilik için destek beliyorum. 

"FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Ülkemizin güvenliği ve istikbaline göz dikenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bu millet sırtını terör örgütlerine dayayanlara en güzel dersi sandıkta verecek. 

Şu anda emniyetten ne kadar katılım var diye sordum. 35 bin. Sandıkta da bunun yansıması lazım.

"MİLLETİMİZ OYUNLARINI ÇOK İYİ GÖRÜYOR"

Şehirlerimizin bir kısmında yapılan kirli ittifakları hep birlikte görüyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sürekli değişiyor. Milletimiz de engin ferasetiyle kapalı kapılar ardında çevrilen dolapları, yapılan pazarlıkları, sahnelenen alicengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Türkiye yüzyılı etrafında kenetlenip yolumuza devam edeceğiz. 

Bölgemiz sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Hamdolsun ülkemizi hedeflerine doğru ilerliyoruz. Yer geldi darbecilere karşı, yeri geldi sınırlarımıza dayanan teröristlerle boğuştuk. Cudi, Gabar'da Besler'de gömdük. Türkiye'de kendilerine yer bulamadılar.

Hiç şüphesiz ekonomik darboğazla da mücadele ettik. Gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarının daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. 

Türkiye karşılıksız gelir kaynağına sahip değildir. Biz harcadığımız her kuruşu devleti ve milletiyle çalışarak kazanmak zorundayız. 

Devletin tüm çalışanları için yaklaşık 3 trilyon lira gideri, yatırımlar için 1,5 trilyon, emekliler için 3 trilyon... 

EMEKLİLERE MESAJ

Kardeşlerimiz en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz seviyeye nasıl yükselteceğiz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz. Birileri çıkıyor seyyanen zam yapın diyor. Emekli maaşına 7 bin TL eklemek bütçeden 1.9 trilyon lira eklemek demek. 

2024 yılı boyunca ülkemizde tek çizi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile buraya yetmiyor. Deprem harcamalarını buraya harcasak yine yetmiyor. 

Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşları değil, istenen seyyanen artış talebidir. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yarattığı adaletsizliğin farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istediği gibi atıp tutabilirler. 

Hayat pahalılığı başta, ekonomik dengeleri yerli yerine oturtmak için güçlü program uyguluyoruz. Yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye başlayacağız.

Sadece 6 Şubat depremlerinin maliyeti 104 milyar dolar. 

KÜTAHYA'YA YATIRIMLAR

Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın tepesine biz dikeceğiz. Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin ispatı şehirlerimize yaptığımız yatırımlardır. Kütahya'ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık.

İsmail Kartal'dan dev derbi öncesi herkesi şaşırtan karar Yurt dışından telefon getirenler dikkat! YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? EMNİYETTE ’KÖZ’ÜN GÖLGESİ Mİ VAR?
Sonraki Haber